2015-11-03 363 浏览
去到铜记行街, 突然间好想食甜野, 见到呢间甜品舗话自己系猫山王专门店, 钟意食榴梿嘅我就二话不说入左去啦。可能时间都未到食甜品嘅时侯, 店内都无咩人, 不过店内坐位都够坐, 店面又几光猛, 加上一入间舗就有一阵淡淡嘅榴梿味, 都好开胃下。餐牌都有好多野拣, 眼花撩乱之间我都系问下老板娘有咩好食, 佢就话一定系猫山王千层pancake, 之前都听过下个名, 我就即刻叫左一件。一黎到见到大大件都即刻忍唔到口食左啖, 一入口榴梿味就好似炸弹咁系个口入面爆开, 可见pancake落足料, 层层都有榴梿而唔系好似某d黑店咁加左好多cream落去件cake到食完之后埋单, 行番去time square口入面阵榴梿味都无散去, 可能你会话我口臭, 我就觉得系齿颊留香, 食完之后都可以不断回味番件cake嘅味道, 身为一个durian lover我真系除左比满分都唔知比咩好。
2015-10-20