今日嚟到这间楼上cafe, 看见几款颇受欢迎嘅桌游,亦有一些款式从未玩过, 于是我哋就趁食饭时候 一边吃一边研究。Cafe主打各款party小食, 真系好啱约番三五知己 一路玩board game一路食嘢, 倾偈.. 饮品款式特别多~ 花茶,沙冰, 梳打, 咖啡, 果汁 ,奶昔。。老板兼大厨超健谈,仲介绍自己拿手菜式, 本以为 cafe 食物不用太认真, 殊不知质素也蛮有惊喜。韩式炆牛肋条螺丝粉炆煮了三小时嘅牛肋条又淋又入味, 配上滑溜的 螺丝粉 味道唔错!罗勒海鲜意粉罗勒的味道馥郁芳香, 加上蒜香和橄榄油, 整体 味道十分出色!蜜糖烤鸡翼老板话用咗枫树糖浆,特别落本。 独有枫树糖浆的甜味, 果然比一般蜜糖更有风味! 鸡翼皮烤得劲脆, 把仅余嘅脂肪都烘干。挪威森林:火龙果配奇异果汁🥝呢度啲果汁坚正,真材实料,饮得出冇加冰冇加糖水,而且仲好大杯。使用红肉火龙果, 同时间饮到奇异果味道🥝, 清新 健康又美味!😋👍特浓朱古力味道浓郁,但可以再稠身再creamy 多啲就更理想。难得可以有机会放低手机, 齐齐玩board game ~👍✨

韩式牛肋条螺丝粉

韩式炆牛肋条螺丝粉

枫树糖浆鸡翼

蜜糖烤鸡翼

火龙果奇异果汁

挪威森林:火龙果配奇异果汁🥝

特浓朱古力

特浓朱古力
味道浓郁,但可以再稠身再creamy 多啲就更理想。

韩式牛肋条螺丝粉
枫树糖浆鸡翼