餐厅: 築地日本料理 (金百利廣場)
资讯:

2017-11-21 164 浏览
放工约左朋友食饭,想食日本野同埋静静地倾下计,就黎左呢间食啦去到金百利楼下,要排队已经系平常事,不过好彩时间肖早,唔洗排好耐就有得搭上去啦去到坐低饮啖热茶就望餐牌点𩠌啦同朋友决定每人叫啲唔同种类既菜式呢度既上菜速度都好快,咁岩我赶时间,实在太好啦三文鱼腩刺身 $58食刺身通常去食放题,因为抵啲, 但黎到日本料理餐厅都忍唔住要叫返样.其实好想食拖罗,但系要$230,太奢侈啦,都系叫个三文鱼腩过下口瘾算啦。一黎到已经见到又厚身既三文鱼腩,一食落口,真系好肥美婇新鲜呀,如果可以多几块就好啦.真系谂返起都想食.改制空间系如果可以多啲冰就好啦,因为觉得块三文鱼腩唔够冻.拖罗寿司  $38唔舍得食拖罗刺身,就食够拖罗寿司啦,虽然唔算好厚,但都好肥美好新鲜,可惜太贵,食一旧满足下算了火炙芝士三文鱼腩寿司 $12嘻嘻,又系三文鱼腩, 不过系寿司,加上火炙同埋芝士,啲芝士都落得好大方,所以口感好好,味道好夹,啲,正呀龙虾沙律军舰 $10呢个都好食,足料,真系食到啲龙虾肉既,味道都好好火炙芝士玉子 $8三文鱼寿司 $7最后2个系朋友食左,听佢讲返都系好评既青龙 $50主角系吉列虾同埋海胆,配角系青瓜,外边
去到坐低饮啖热茶就望餐牌点𩠌啦
同朋友决定每人叫啲唔同种类既菜式
呢度既上菜速度都好快,咁岩我赶时间,实在太好啦
三文鱼腩刺身 $58
三文鱼腩刺身

拖罗寿司  $38
火炙芝士三文鱼腩寿司 $12
龙虾沙律军舰 $10
呢个都好食,足料,真系食到啲龙虾肉既,味道都好好
火炙芝士玉子 $8
三文鱼寿司 $7
最后2个系朋友食左,听佢讲返都系好评既

青龙 $50
青龙
主角系吉列虾同埋海胆,配角系青瓜,外边再加啲紫菜粉~配得几好,有卖相,味道又好

牛油果软壳蟹手卷 $35
牛油果软壳蟹手卷
叫手卷既话我通常都系叫牛油果软壳蟹手卷, 贪佢大大叫,够吸引,又好食

汁烧墨鱼筒 $52
汁烧墨鱼筒
本身以为同普通个啲烧汁一样,点知系甜甜地,味道几特别.个鱿鱼口感唔错,不过如果可以再大条啲就好啦.

石锅鳗鱼炒饭 $88
石锅鳗鱼炒饭
相信好多人同我一样都系好钟意食鳗鱼,系就唔好错过呢个石锅鳗鱼炒饭啦,味道香浓,鳗鱼粒都有唔少,最后食埋佢就岩岩好够饱啦,另外仲附送面鼓汤一碗添
面鼓汤
2017-11-20