2017-09-17 272 浏览
私房菜近年系香港愈黎愈流行,黎开观塘,就试下食荣哥啦!佢系观塘站D出口,行1分钟就到,不过系个lift位比较隐闭,系旧式要自己拉门个只~佢门口有个鱼江系到~好有生气我地就食左个私房菜for two~早几日订左位,发觉佢个菜单右上角有我个名,好有心思阿~凉拌黑木耳有机沙津配芝麻酱~ d菜好新鲜,爽口!茶熏流心旦配黑鱼子酱茄子。个旦真系有流心既效果,配埋个汁,好正阿! 佢个汁好开胃,小小酸得黎又有好香既黑鱼子味,配埋茄子食,一流~ 因为索哂D味!!哈密瓜螺头黑毛猪豚肉汤。好滋补的感觉,鲜甜、够火侯虾球水芙蓉~ 只虾好弹牙, 水芙蓉就系旦加D上汤蒸,滑得黎有股鲜甜味~蒜香芝士焗老外蚝王~ 芝士味好重,焗得好令。只蚝好大只架,估计有4-5cm长,不过我一时心急食左,影唔到个size比大家睇@@士多啤梨豚肉伴草莓~佢下面系米通黎,呢个配搭几新鲜~个豚肉酸酸甜甜,唔错~鱼汤浸碧绿菜苖~ 要淋D汤上去食先好味~ 好fresh既感觉!荷香海斑原笼蒸饭~ 旧鱼好弹牙,一D都唔腥、D饭都索到鱼既鲜味。不过觉得佢干左小小,如果有返D汁会更好!有3-4碗饭!最后系生果!overall黎讲相当唔错,好有心思。佢
私房菜近年系香港愈黎愈流行,黎开观塘,就试下食荣哥啦!
佢门口有个鱼江系到~好有生气
我地就食左个私房菜for two~
早几日订左位,发觉佢个菜单右上角有我个名,好有心思阿~
凉拌黑木耳
有机沙津配芝麻酱~ d菜好新鲜,爽口!

茶熏流心旦配黑鱼子酱茄子

哈密瓜螺头黑毛猪豚肉汤。好滋补的感觉,鲜甜、够火侯
哈密瓜螺头黑毛猪豚肉汤

蒜香芝士焗老外蚝王
虾球水芙蓉
有3-4碗饭!
最后系生果!
overall黎讲相当唔错,好有心思。佢收348一位!
茶熏流心旦配黑鱼子酱茄子
哈密瓜螺头黑毛猪豚肉汤