2018-06-29
今晚同男人黎到铜锣湾食野集中营<登龙街>,上黎楼上铺食越南菜,果然不负所望一上到楼就俾个环境吸引住,有一种柔和舒服的感觉,好适合同朋友聚会。入面都充满越南风味除左环境外,食物先系重点,当然都系高质素喇。首先叫左个越式虾饼扎肉汤檬,配料另上(芽菜,青柠,辣椒,九层塔),可根据自己口味自由加上。首先汤底浓郁,唔会油腻;虾饼厚实虾味突出,大大块超好味;扎肉又够爽口。越式春卷,十分香脆,跟上生菜,用生菜包住春卷,减少油腻既感觉,亦唔会食到周围都系,点埋酱汁,味道一流。椒盐软壳蟹,见到附近人都有叫,忍唔住都叫埋一份,果然无拣错,软壳蟹炸得刚好,非常香脆,而且啖啖都系肉,而且大大件件又唔少。朱古力窝夫,外脆内软,虽然做得比出面食到既薄,但仍然充实饱肚感十足,每一块都有香浓既朱古力酱,再加上一个有朱古力碎既朱古力雪糕就是完美,仲要系心型的叫左一杯三色杯(绿豆),好大杯呀,面头充满绿豆,椰香味十足,凉粉又够爽。个杯造型都好特别最后职员仲送上甜品,简直大满足不得不提,员工服务好好,不时关心顾客既需要,时刻加水。果晚冷气好冻,都马上留意到并调较好,十分细心
入面都充满越南风味
除左环境外,食物先系重点,当然都系高质素喇。
最后职员仲送上甜品,简直大满足