寻日出去上环攞野,记得之前朋友介绍上环开左间越南餐厅,顺便又去可以试下听落以为冇乜特别呢😎其实餐厅系主打做北越嘅口味(真系未试过😋) 入到嚟第一时间店员比酒精我消毒双手,店员自己都齐齐消毒😘👍跟住就比一道大花墙吸引住🌸好靓嘅粉红色🌺 可惜坐唔到𠮶个位影相,因为有人坐紧😝,环境好舒服仲有好大嘅玻璃窗, 平时lunch过嚟食饭又可以放松下,睇下我今日食左咩😍。.❤老ME招牌蟹肉红河粉第一次见到有呢款口味😋以前去食越南野次次唔系食鸡翼就系猪扒,认真有d闷😪但呢到竟然有蟹😍啱晒我蟹后啦~即叫✌平时食面第一时间我一定会试左个汤底先,因为汤底系成配面既精华😋啖汤好鲜味仲有蟹香呀😮原来系加左老板自家秘制蟹膏油👍的确好特别,每一啖都有蟹鲜味,豆卜吸晒汤既鲜味yummy,真心必试推介❤小食拼盘 小食拼盘老板介绍扎肉系由越南运过嚟既,好认真🎉春卷入而大大粒马蹄,好味道😋而且用料十足,好有越南风味。.❤ 滴漏奶茶好得意,因为见到系橙色😄同平时香港饮既奶茶唔同,茶味清得嚟好香,有少少似平时茶餐厅既茶走(即系加炼奶唔要糖),用料都系由越南运嚟架😋 . ~而家每日12-3pm外卖自取仲有8折优惠,附近做野既朋友仔

❤老ME招牌蟹肉红河粉

❤小食拼盘
❤ 滴漏奶茶
~而家每日12-3pm外卖自取仲有8折优惠,附近做野既朋友仔可以有多个好选择喇👏

📍ALO ALO Vietnamese's Cafe
上环永乐街1至3号世瑛大厦13楼1301室