2017-08-21
食力组其中一名组员介绍黎呢间楼上Cafe & Restaurant, 个英文名读音就系个店名既国语谐音, 相当易记!店内面积唔算好大, 装修枱椅摆设走简约路线, 播住轻快歌曲, 比人一种轻松舒服感觉!呢度有提供手工啤酒, 款式都唔少, 钟意呢类啤酒既人士应该几开心呢度既餐牌提供沙律, 小食, 薄饼, 主菜及饮品有点肚饿, 先黎呢个黑松露, 烟火腿芝士多士 ($68)作为小食, 多士系黑色, SO COOL..............够晒脆口, 用叉吉住食就可以! 多士内藏满满芝士及菇类, 食起黎有芝士拉丝既效果, 身为芝士控既我当然心心眼! 味道咸香, 口感唔错!有食当然有饮啦, 呢2杯颜色咁夏日既饮品为 : (左) 蜜桃热情果梳打 ($58) (右) 青柠青苹果梳打 ($58)2杯都有支'针筒"插住, 内藏"药水", 玩味十足, 将"药水"注射入杯梳打中, 两种生果味完全混合, 果甜中带点微酸, 加埋梳打既气打感, 系呢个闷热天气饮落超爽呀!个人黎讲对于煎鱼有份情意结, 咁岩呢到有呢客香煎上级盲槽鱼柳 ($158)供应, 当然选佢啦! 一客有两大件盲槽鱼柳, 无论卖相及份量超对眼
呢度既餐牌提供沙律, 小食, 薄饼, 主菜及饮品
个人黎讲对于煎鱼有份情意结, 咁岩呢到有呢客香煎上级盲槽鱼柳 ($158)供应, 当然选佢啦! 一客有两大件盲槽鱼柳, 无论卖相及份量超对眼!
鱼皮香煎到有脆口感, 鱼肉鲜甜多汁, 啖啖肉无骨, 味道淡口唔会一味死浓味, 可以食到鱼既原味, 好岩我口味呀! 超正!
打底配以甜滑紫薯蓉, 仲有颜色鲜艳既伴菜, 款款甜美多汁, 全部比我食晒!
友人钟情啖啖肉, 点左呢款苹果木烟熏西班牙猪扒 ($188), 上枱时以胶盖盖住, 系客人面前先打开, 烟熏效果倾盖而出
西班牙猪扒已切成件状, 用叉吉住已经食得, 外面略煎得金黄色增加香味, 内里肉质仍然带嫩口及有肉汁, 最钟意系件扒唔肥, 好怕食到一口都系油, 呢件就唔会啦, 只系FEEL到肉汁系口内大爆发, 原味食都好味, 点少少伴点既醋汁亦都好味, 底部亦有紫薯蓉及甘荀, 翠玉瓜片等作伴菜, 唔会一味系炸薯条咁闷蛋!
侍应服务态度够快又有礼貌, 建议订位先, 逢星期二休息!