2024-07-02
👧🏻😋👅🍽✨楼上靓装印度菜👏🏻-🇮🇳 商厦楼上店就系K11 Art Mall附近, 门口系bar, 里面空间好大, 装修华丽, 卡位以外既都系梳化凳, 但a la carte menu价钱都非常合理, 份量又多🇮🇳 餐牌上每一个category都有好多选择, 有大量 vegetarian options, 标明既辣度都好准确-🥘Murgh Maratha $138西印度罂粟籽椰香咖喱鸡💯咖喱较杰身, 香辣开胃, 而点naan又唔会觉得腻, 打碎poppy seed融入咖喱增添左风味-🫓Sun Dried Tomato Naan $48干蕃茄烤饼✨ Naan热辣辣好软熟, 面头涂满油但食落唔会觉得成口油淋淋, 反而好香同令干蕃茄香味更突出-🍲Gosht Biryani $168乳酪番红花薄荷羊肉香饭💯用小锅上完完全睇唔出份量有咁多, 𢳂出黎有两大碟, 仲要印度香米+软滑羊肉件塞到好实好足料, 但都无损香米蓬松质感💯干洋葱丝令个饭好香口, 番红花等香料有少少辣, 但捞左乳酪酱更有层次, 酸酸地入面有青瓜粒同石榴好清新
楼上靓装印度菜👏🏻
🥘