2024-10-04
观塘🚇呢间楼上泰国菜馆装修简约中带出现代🇹🇭泰式风情,设计优雅座位宽敞,加上柔和嘅灯光💡,营造出一个舒适嘅用餐环境。呢度仲有好多唔同种类嘅🍹特色饮品,芒果椰奶好香甜,🥥椰奶味浓加上芒果🥭感觉好清新,泰牛沙冰系泰式奶茶沙冰🧊,冰凉透心,奶茶味道香浓,仲有可爱嘅🐮牛牛造型茶冰,打卡一流!大虾柚子沙律🥗伴无骨凤爪可以一次过食晒✌️两种大热泰式前菜,大虾鲜甜🦐,柚子清香,无骨凤爪爽脆,🤤酸甜开胃。呢度嘅海鲜冬阴功汤🍲汤底好浓郁,酸辣🌶️适中,海鲜新鲜🦐弹牙,入口时香茅味道扑鼻😊而来,十分之唔错。泰式酱香蹄膀♨️煮得好软腍入味,酱汁够晒香浓,配上多款🇹🇭泰式香料、酱汁、🥒青瓜同埋生菜🥬一齐食肥美得嚟又唔会好腻🍖,味道十分丰富。彩虹🏳️🌈椰汁糕色彩缤纷,层次分明而且椰汁🥥味好香浓,咬落口感Q弹甜而不腻😋,系视觉与味觉嘅✌️双重享受。