2024-12-31
#鼠尾草食饮玩 #sagefoodiehk热闹💖 × 桌游🙌🏻 × Cafe🍵 一班人食饭嘅话,最啱就系去Cafe。鼠尾草🌱私心就最钟意呢一间Cafe,除咗系因为佢位于旺角,无论朋友喺唔同区出嚟都方便之外,仲要佢有成个board game柜,可以一路食一路玩🔥!呢度嘢食质素都唔错,仲要好啱打卡添。香蒜白酒蚬肉意粉好足料,蚬肉嘅份量超级多,每一啖都食到几只蚬肉😍。卡邦尼烟肉杂菌意粉超级香浓,卡邦尼汁嘅浓稠度同埋味道啱啱好💖。餐饮仲包埋冻荔枝红茶,或者冻芒果红茶。饮落味道自然,好夹pasta🫶🏻。我哋仲加购咗套餐,有埋沙律同蛋糕。田园沙律嘅质素都唔错,蔬菜够新鲜。蛋糕摆啲好靓,呢款期间限定嘅新品开心果麻糬Tiramisu,上面有满满嘅嘅开心果粒🥰!另一款蛋糕就拣咗巴斯克蛋糕,碟上面仲有圣诞装饰,加埋脆焦糖,好睇又好味😋。蜜糖鸡翼份量几多,而且蜜糖味道甜香,好夹鸡翼,里面嘅肉质仲要好嫩滑添🙌🏻。日式饺子够晒香口,好啱一班人share💞。💰香蒜白酒蚬肉意粉套餐($132+$38)💰卡邦尼烟肉杂菌意粉套餐($126+$38)💰蜜糖鸡翼($66)💰日式饺子($46)
热闹💖 × 桌游🙌🏻 × Cafe🍵
呢度嘢食质素都唔错,仲要好啱打卡添。香蒜白酒蚬肉意粉好足料,蚬肉嘅份量超级多,每一啖都食到几只蚬肉😍。 卡邦尼烟肉杂菌意粉超级香浓,卡邦尼汁嘅浓稠度同埋味道啱啱好💖。 餐饮仲包埋冻荔枝红茶,或者冻芒果红茶。饮落味道自然,好夹pasta🫶🏻。
我哋仲加购咗套餐,有埋沙律同蛋糕。田园沙律嘅质素都唔错,蔬菜够新鲜。 蛋糕摆啲好靓,呢款期间限定嘅新品开心果麻糬Tiramisu,上面有满满嘅嘅开心果粒🥰! 另一款蛋糕就拣咗巴斯克蛋糕,碟上面仲有圣诞装饰,加埋脆焦糖,好睇又好味😋。
蜜糖鸡翼份量几多,而且蜜糖味道甜香,好夹鸡翼,里面嘅肉质仲要好嫩滑添🙌🏻。 日式饺子够晒香口,好啱一班人share💞。
💰香蒜白酒蚬肉意粉套餐($132+$38)
💰卡邦尼烟肉杂菌意粉套餐($126+$38)
💰蜜糖鸡翼($66)
💰日式饺子($46)