2021-05-05 64 浏览
中环Cafe林立,要揾间啱自己嘅都唔系容易。Openrice揾到呢间位于SOHO荷里活道商厦嘅楼上舖,又系一间唔揾都唔知有呢间嘅存在~ 同女朋友上到黎发现原来Cafe系连埋平台,我地怕热就坐喺室内,想晒下太阳又想一路食野又食下Shisha嘅朋友就可以坐下室外~睇到MONO Lab嘅Bagel比较出名,不过我地啱啱食饱饭今次食件cake下次再食Bagel~============================== 黑芝麻绢豆腐芝士蛋糕 $48有几件期间限定蛋糕拣,有basque burnt cheesecake,海盐焦糖朱古力蛋糕等等,我地偏好呢件黑芝麻绢豆腐芝士蛋糕!食落除左有淡淡嘅芝麻香外仲有豆腐嘅绵滑,一件唔够皮呀~ Ice Latte $45Latte都有几种唔同嘅单品豆拣,我地听Barista介绍左只比较Nutty嘅豆做Ice Latte,记得佢讲tasting note有少少似麦精,果真有啲似麦精 可惜嘅系我地星期日上黎,人流比较多亦好多人喺外面排队所以我地都唔好意思坐太耐,下次再黎坐chill过啦! MONO Lab📍中环荷里活道31-33号7楼

黑芝麻绢豆腐芝士蛋糕
黑芝麻绢豆腐芝士蛋糕 $48