第三站

Station 3 Cafe
2023-07-02 50 浏览
又嚟介绍特色餐厅喇🍽️!相信大家有时都会谂唔到去边度打发时间🤥。今次想同大家介绍下一间位于旺角可以chill嘅 Cafe🫡,等大家可以喺食嘢嘅同时,都可以好休闲咁样玩board game🫰🏻。绝对系一个好啱放假去嘅地方🤣,如果想知我喺呢间楼上Cafe食咗咩嘅话,就一定要睇落去啦~食物方面☝🏻#黑松露带子鲜菌烩意大利饭($92)首先想介绍嘅系𠮶日食嘅risotto👾。我自己觉得以呢个价钱嚟讲个性价比其实都几高㗎🫶🏻。意大利饭入边嘅珍珠带子都几多㗎🤤,黑松露同鲜菌嘅配搭,令到整体都变得好开胃😋。另外Risotto 都整得好Creamy,黑松露嘅味道都好香浓😌。绝对系一碗想令人再encore嘅Risotto🤩。#烟三文鱼沙律($82)既然头先介绍咗咁浓味嘅risotto,之后就介绍返比较清淡嘅食物🤭。相信大家都对烟三文鱼沙律唔陌生,我自己最满意嘅就系烟三文鱼嘅份量🤤,而且烟三文鱼食落都好新鲜,烟熏嘅效果亦都好显著😎,再加埋dressing 嘅配搭真系好夹㗎!#特色拼盘($138)之后想介绍嘅系相当适合同其他人share嘅特色拼盘🤩,净系见到个卖相都已经觉得好丰富啦😇,当中包括有洋葱圈🧅、芝士条
又嚟介绍特色餐厅喇🍽️!

食物方面☝🏻
#黑松露带子鲜菌烩意大利饭($92)

#烟三文鱼沙律($82)

#特色拼盘($138)
之后想介绍嘅系相当适合同其他人share嘅特色拼盘🤩,净系见到个卖相都已经觉得好丰富啦😇,当中包括有洋葱圈🧅、芝士条🧀、蜜糖烧鸡翼🐓、日式饺子🥟同埋咖喱角🥘,餐厅仲附上咗蜜糖芥末酱俾我哋点炸物食👍。我自己最满意就系芝士条啦,因为真系超级拉丝😚,芝士内馅嘅份量真系超级多😍,如果本身好钟意食芝士嘅,真系唔可以错过!

#法国朱古力芝士蛋糕(+38)
之后就想介绍吓当日食嘅甜品啦🥳,呢一份甜品系套餐加配㗎😎,所以价钱亦都比较经济。讲返蛋糕先,我觉得餐厅嘅摆盘真系好有心机🤤,就咁睇到都已经觉得好有诚意。至于味道方面,朱古力嘅味道亦都好香浓🍫,另外蛋糕亦都有层次,每一啖都可以品尝到慕丝同蛋糕之间嘅配合❤️。

#Oreo曲奇奶昔(+20)
由于我叫咗套餐嘅关系,所以呢杯饮品我只需要补差价就可以饮埋啦🤩。喺上饮品之前,餐厅仲会好贴心咁问你要唔要cream😚。不过我觉得想影相靓啲嘅就当然要啦🤳,我觉得呢杯曲奇奶昔嘅口感好smooth,另外都唔会过甜🫶🏻。绝对值得一试㗎~