2024-11-10
去咗位于旺角弥敦道726号19楼嘅homeland食饭,餐厅装修几型格,重可以睇到旺角夜景,非常有气氛。🥢黑松露牛肝菌忌廉汤 配蒜蓉包好浓好足料,食到粒粒牛肝菌蓉,黑松露嘅独特香气提升咗整体层次,配埋香脆嘅蒜蓉包真系一绝。🥢兰王蛋素烟肉凯撒沙律蛋黄流心,配上素烟肉,味道丰富,沙律菜非常新鲜,令我食得好满足。🥢宝云酥法式焗田螺 配薯蓉田螺用香草牛油焗得非常香浓,配上滑溜嘅薯蓉,口感一流,完全提升咗整体嘅味道层次。🥢原只波士顿龙虾明太子海鲜薄饼睇样都知正!啖啖龙虾肉,肉质鲜嫩,配上明太子同其他配料,口感同味道都非常丰富,薄饼底脆口,整体平衡得非常好。🥢开心果奶盖巴斯克芝士蛋糕芝士蛋糕入口即化,开心果嘅香味同奶盖嘅滑溜非常衬,甜而不腻,系完美嘅句号。总结,homeland无论系食物质素定系环境都令人满意,适合同朋友或者情侣一齐去享受一个愉快嘅饭局👍🏻
🥢黑松露牛肝菌忌廉汤 配蒜蓉包
🥢兰王蛋素烟肉凯撒沙律