2024-02-10 1888 浏览
同一大班朋友庆祝生日同埋食团年饭,梗系去打冷舖,又食到啲平时少啲食到嘅嘢,又有潮州风味,最紧要系成间舖头嘅气氛都好热闹,最适合食团年饭咁我哋有好多好多嘅人,所以都叫咗好多好多嘅𩠌当然有叫到佢出名嘅冰镇墨鱼片、蚝饼、椒盐鲜鱿、椒盐九肚鱼、鹅片、鹅肝、鸡软骨、椒盐豆腐、金菇粉丝肥牛、啫啫鸡煲、小炒王、蜜糖薯仔牛柳粒、马拉盏通菜同埋反沙芋佢嘅冰镇墨鱼好爽口配埋佢个芥末豉油作为前菜简直一流,佢嘅椒盐鲜鱿、椒盐九肚鱼椒盐豆腐同鸡软骨,卖相都系差唔多,都系避风塘风味,好香口佢嘅蚝饼所有嘅边位都好脆好多蚝又唔腥大大只平时就比较少食卤水嘅鹅肝,今次第一次食,感觉都几新鲜,佢嘅鹅片仲配埋豆腐同埋鹅肠,佢惊我哋例牌唔够所以建议我哋叫¼只,所以每个人都食到d其他嘅小菜都发挥到正常嘅水准,有镬气又唔会太咸,食完之后都唔会觉得超级口渴最尾我哋食𠮶个反沙芋,因为我哋叫焦糖反沙芋,所以上到嚟嘅时候啲焦糖一冻咗少少,就即刻凝固咗,所以我哋每个人都好大力先至可以分得开,有啲人仲整散晒添整体来讲呢间嘢嘅服务态度同埋嘢食水准都好高建议大家可以book位试吓

咁我哋有好多好多嘅人,所以都叫咗好多好多嘅𩠌

佢嘅蚝饼所有嘅边位都好脆好多蚝又唔腥大大只

冰镇芥辣墨鱼片