2014-12-15
睇完全港最后一场「摩纳哥王妃」,因为肥髀觉得场戏闷,我比佢食乳酪补偿,呢个商场呢期系「樱桃小丸子」做圣诞节主题,有啲食店都会有食物以呢个人物做食物菜式!呢间都有一款乳酪!其实只系多几粒「樱桃小丸子」饼干!不过肥髀钟意!乳酪味道有三款(原味、绿茶、焦糖布丁)肥髀拣咗焦糖布丁!店员就去挤乳酪,再摆造型!卖相好靓!仲有支士的糖跟埋!店员跟埋纸巾用胶匙!店内有座位可以坐住食!可能冬天,我们到时只有两个客,我们拣了个靠墙矮枱!玻璃窗向住隔离店,都无境观可言!地方企理!光猛干净!食一啖,乳酪好冻好滑,味道唔似焦糖!反而似奶茶!唔会好甜,小丸子饼干造型,得意!有几个唔同表情!仲好脆!块软糖比正常硬!我叫细size! 两个人分份量刚好!店员几nice,肥髀自己卖食物都会包容小朋友慢少少!最后肥髀去问店员支士的糖会唔会辣?佢都好nice咁答系甜薄荷味!(因为肥髀曾经食错一支辣味嘅士的糖,所以有阴影 )简单又好味的一道甜品!
简单又好味的一道甜品!