2024-04-03 427 浏览
荃湾广场后享和街的转角位置,上两手皆为咖啡店(白宫&Diff.),L形门面令采光度非常高,加上「大x活」橙劲抢眼配合返咖啡店整体感觉予人一种阳光开朗嘅feel☀️食物试左佢个主打house burger 「菠椰菠萝尾」,用左菠萝包做burger,配上慢煮20小时威士忌牛尾,sauce则用上茄汁调制,带点酸酸甜甜好似蜜汁嘅感觉,另外伴碟嘅菠萝则用上台湾金钻,焦糖烧香完都系劲甜劲多汁好好食!另外呢度竟然有我好钟意食嘅Banoffee,以杯子盛载著,份量大而且分层做得好靓,不过中间好慷慨咁加左好多木槺饼碎,令到感觉1+1大于2,抢晒Banoffee 嘅风头,有d唔知食得边样好嘅感觉😮‍💨不过overall黎讲,呢间cafe食物款式创新而且有诚意,系近期比较impressed嘅一间👍🏻- House burger- Banoffee- Espresso tonic (fruity)- Oolong tea latte

- House burger

- Banoffee

- Espresso tonic (fruity)
- Oolong tea latte

2023-04-08