2020-05-08 2098 浏览
机场终于有好西食,高级日本料理餐厅「鮨孝」,平时价钱系机场餐厅中叫最贵嘅,但系喺疫情影响吓,推出一啲优惠定食,以平民价去享受高级餐厅质素,吸引到我终于可以食到啦!分别三日食咗唔同嘅定食,每个定食都会送一碗面豉汤。首先系滑蛋吉列猪扒饭定食,热辣辣嘅饭,配上浓味滑蛋,好正呀!每啖饭都系用正宗日本米去煮,日本米有个吸引人之处就系好饱满同埋挂到啲汁,所以入口女香好满足!咬埋一口猪扒,哗!啱啱炸起,好热呀!而且猪扒好脆好香口,好Juicy,好多肉汁!估唔到俾啲酱汁包住都可以咁脆,又唔会变腍,意想不到嘅好味,令我食欲大增!咖喱吉列猪扒对比下就反而失色,原因就系个咖喱汁系暖,唔够热,但都好香好食,日式咖喱汁甜而不辣,配上丰富嘅萝卜薯仔粒,好似真系喺日本食紧咖喱嘅感觉!吉列猪扒都系好热好脆,可惜个汁真系唔够热累事😩蒲烧鳗鱼饭定食系三个定食中最贵,亦都系最令人失望嘅一款!呢个鳗鱼饭比较普通,又无鳗鱼汁喺饭入面,食落较为干,好寡呀😭!后来我忍唔住叫佢俾个鳗鱼汁嚟点缀吓个饭,但个汁好甜呀!同个鳗鱼饭唔衬,唔加好过加!鳗鱼唔够肥美,食哂成个鳗鱼饭都好似感觉上无乜食过嘢!失望😞总结,机场难得有好嘢食,食吓无妨,
分别三日食咗唔同嘅定食,每个定食都会送一碗面豉汤。
蒲烧鳗鱼定食

总结,机场难得有好嘢食,食吓无妨,高质素食材配上高质素服务,呢个价钱系值得嘅!
外卖自取