2022-06-15
行经北角发现左一间新开既Sandwich小店 从铺外睇入去既装修同黄光灯 有一种好温暖既感觉 令我想试试呢间新开既铺头Dear Grey 安格斯西冷牛堡 $148Dear Grey Steak Sandwich餐厅招牌Sandwich 利用法式面包夹份粒粒美国安格斯西冷牛粒、火箭菜、蕃茄 安格斯牛粒弹牙爽口 烹调时间拿捏得啱啱好 一啲都唔硬 我个人觉得最精髓系佢个秘制酱汁 (Ox Bone French Dip) 成个酱汁淋上去升华成个牛堡 够晒Juice仲弥补本身法式面包较干身既感觉手撕油封鸭髀三文堡 $78Boneless Duck Confit Sandwich 餐厅另一推荐 Ciabatta面包夹住油封鸭、生菜 同埋秘制手工柚子酱 油封鸭味道出众 而且一丝丝鸭脾好有口感 有生菜既配搭完全唔觉得油腻 仲混合左酸酸甜甜既柚子酱相当出色另外仲可以加套餐有沙律、薯条、洋葱圈同汽水选择餐厅食物选择虽然唔多 但每一款真系感受到小店老板既用心 尤其调制酱汁方面特别显诚意 值得支持既小店📸 Credit to Instagram: @mroolong
Dear Grey 安格斯西冷牛堡 $148
Dear Grey Steak Sandwich
手撕油封鸭髀三文堡 $78
Boneless Duck Confit Sandwich
另外仲可以加套餐有沙律、薯条、洋葱圈同汽水选择