2019-06-20 899 浏览
好开心, 今日男朋友接收工(我是在上环返工的), 近近地就系信德中心食晚餐喇相信有去过信德中心都知来来去去都系得D连锁快餐店, 连楼上什么美食广场内既餐厅都执得7788, 所以我地就谂住坐得舒适少少去左 食晚餐喇 (埋单时见到张单先知原来系美心集团的)今次系第一次堂食, 地方大, 座位阔落, 装修有格调, 就算系开放式厨房亦都好干净, 唔会好大油烟, 所以坐得好舒服印象中岩岩开张时价钱系略高(所以个时经过都系得个望字), 之后价钱调整左我觉得系合理的(所以宜家有时都会lunchtime外卖返公司食)🐮生牛肉越式牛汤河 ($48) + 🍋柠檬茶 ($9)份量系大碗的, 汤底味道清甜带点牛味, 所以个人都好钟意, 不过D生牛肉真系出哂事, 碎湿湿好似D头头尾尾咁, 无肉味, 口感似猪肉, 食左两旧仔都冇食了🍋柠檬茶系超级超级超级推介, 茶底系用earl grey (我个人系好喜欢earl grey), 好好饮啊🐔烤鸡脾煎蛋饭 ($58)虽然唔系非常特别, 平时个D越式饭咁(葱油 + 豉油), 但个烤鸡脾就好好味好大只(虽然上碟有D求其), 外脆内多汁嫩滑, $58都算抵食啊

相信有去过信德中心都知来来去去都系得D连锁快餐店, 连楼上什么美食广场内既餐厅都执得7788, 所以我地就谂住坐得舒适少少去左 [明谷] 食晚餐喇 (埋单时见到张单先知原来系美心集团的)

🐮生牛肉越式牛汤河 ($48) + 🍋柠檬茶 ($9)

🐔烤鸡脾煎蛋饭 ($58)