前几日放假,相约了朋友到铜锣湾时代广场逛逛,到了地铁站A出口附近百乐中心的一间高质西餐厅「Barg」食午餐,记得之前同朋友黎食过一次dinner,今日放假再黎食过!我们约早了一点, 以免在繁忙时间要等升降机和等位。经防疫手续丶嘟嘟安心出行后,便被安排入座。黎到餐厅唔算多人,店内装修富欧式格调,啡木色系为主,昏暗灯光好有气氛, 摆设及设计都花了心思的啲櫈好得意. 店内size不大但间隔得合适 , 算坐得舒服餐厅提供西式主菜、前菜、汤、意粉、pizza、酒水, 选择丰富。点菜后店员送上餐前餐包,面包有两款,好正热辣辣相信即时烘热,入口仲松软,配上半溶牛油超满足!我哋简简单单只系嗌咗2个主食 香烤原骨澳洲羊扒 $288我就拣左最爱既羊扒,5成熟,肉质够嫩,羊膻味唔算太劲, 好饱肚至于配菜都好新鲜纽西兰羊仔柳配薄荷酸忌廉汁,羊肉很林,配上忌廉汁味道很夹,个人觉得个汁味道很好味,份量很多。去特色小店食嘢我通常会睇埋人哋个厕所独立厕格 清洁用品齐全地下都冇水渍卫生情况理想整体来说,这间西餐厅十分高水准,食品卖相及味道出众,店员服务周到,加上环境很有情调,重点系价钱唔算贵 !是三五知己与情侣共聚畅饮

我们约早了一点, 以免在繁忙时间要等升降机和等位。
经防疫手续丶嘟嘟安心出行后,便被安排入座。

啲櫈好得意. 店内size不大但间隔得合适

我通常会睇埋人哋个厕所
独立厕格

清洁用品齐全地下都冇水渍
卫生情况理想

!是三五知己与情侣共聚畅饮聚餐的好地方!

睇人讲见佢啲甜品都几好
不过今次无食到