餐厅: Pepino 意大利餐廳
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
4天前 40 浏览
之前黎过食lunch buffet 🍴,佢哋朝早☀️将 PEPINO 意大利餐厅 转左做pizza workshop🍕,当时入到去都「哗」咗一声,PEPINO真系好靓🥹,老公👨🏻话系佢嘅dream 餐厅🥹全木嘅餐桌,落地嘅木「窗帘」配上透光布帛,望出湾仔景色,好高雅嘅传统欧洲味道,氛围感满满呢度浪漫💕满分,不过浪漫嘅日子我都想同两个仔一齐过❤️,我哋点咗个 PEPINO SET DINNER 再加一个pizza,份量好足够🥖面包篮有诚意,系鲜蕃茄香草面包#STARTERS🐙Mediterranean Octopus Salad用柠檬汁做嘅八爪鱼沙律,原来八爪鱼都可以咁柔软🧀Burrata di Bufala with Heirloom Tomatoes我真系好钟意食Burrata ,一切落去爆浆好爽。新鲜的Burrata光滑细腻好creamy,好钟意呢度冇落火箭菜,可以食到Burrata嘅纯粹乳香#Soup - Minestrone🍅Italian Vegetable Soup, Tomato Broth样子清爽,饮落却带浓浓肉香。蔬菜粒都切成大小一样嘅正方形,视觉效果什佳#MAIN🥩Gr

🥖面包篮有诚意,系鲜蕃茄香草面包

#STARTERS
🐙Mediterranean Octopus Salad
用柠檬汁做嘅八爪鱼沙律,原来八爪鱼都可以咁柔软

#Soup - Minestrone

#MAIN
🥩Grilled Black Angus Tenderloin
Salsa Verde, Pomme
五成熟嘅黑安格斯牛扒牛味浓郁充满肉汁,用传统的牛扒吃法,最纯粹不额外调味,吃到原始肉香

🦞Linguine Seafood
大量海鲜淆煮而成的超浓郁龙虾汁,每啖都满满海鲜精华,配上脱壳龙虾尾和青口、元贝、大蚬,小小一个扁意粉就是一场丰富海鲜盛宴

🍕Quattro Formaggi
见到pizza 边的㶶就知道是明火烤,超有风味。原来薄饼会在堂前切,现场听住卡卡声,意大利餐厅嘅pizza 果然做得最好

#DESSERT
🧁Tiramisu
甜品同样精彩,流心Tiramisu酱将一餐的结尾丰富了

☕️COFFEE / TEA🇮🇹🇮🇹🇮🇹🇮🇹
5天前