2023-06-16
如果你想有个坐得舒服 又好想有去旅行既感觉就要去 位于上环既Le Galet 荼香! •我 就同朋友仔食lunch,未食嘢之前入到嚟呢间餐厅恍如去咗旅行咁样,门口欧陆风格,超靓,打卡一流💖,餐厅入面好有空间感,如果唔赶时间简直系可以坐一个下午!•lunch set 我觉得都几抵食,我哋两个都拣咗唔同嘅嘢食!前菜❤️法式鹅肝酱.自家制柚子苹果啫喱.松露法式奶油多士❤️自家制蟹肉饼,蒜蓉蛋黄酱 •杂菜沙律两款前菜个卖相都非常精致,份量又唔会太多,自己呢就钟意鹅肝酱𠮶款前菜多啲,店员表示个鹅肝酱系佢哋自己整嘅,超好味! 💛粟米汤佢哋个粟米汤都系超级好味嘅,完全食得出唔系罐头开出嚟嘅粟米汤,粟米味好香甜!主菜🧡香煎鲈鱼 •芦笋 •蚬肉忌廉汁🧡伊比利亚猪鞍架配芥籽酱:松露杂菜卷拣咗一款鱼同一款猪肉嘅主菜,两款份量都好够大,自己私心推介伊比利亚猪,食得出𠮶啲猪系食橡果大嘅😆真材实料,另外鲈鱼d肉质好滑,大大嚿! 个鱼皮煎到脆卜卜超yummy!! 💚甜品店员帮我哋拣咗一个超Summer嘅菠萝乳酪crumble,菠萝果蓉又酸又甜,完全冇腻咁 💛好fresh !! •🥂另外我哋仲由店员帮我地拣咗支白酒 衬返
前菜
❤️法式鹅肝酱.自家制柚子苹果啫喱.松露法式奶油多士
❤️自家制蟹肉饼,蒜蓉蛋黄酱 •杂菜沙律
💛粟米汤
主菜