2015-09-22
系旺角行街,相信唔少食店都食过sin,二人世界唔想俾人打扰?唔想同人迫?我地就简左呢间Amico 1890。餐厅名Amico 正正是意大利文「朋友」的意思。餐厅老板话用呢个名系希望食客和他的朋友都能在温馨惬意既环境中,享用大厨悉心炮制准备既美食!门口旁边用左即影即有相整左个心形。唔知下次再去既时候仲见唔见到呢?一开门就见到张长Bar枱,有个型女调酒师系到调酒同埋一位靓靓大眼女侍应招呼我地。虽然一入去俾你既感觉门口细细咁(可能系黑色配色装饰同暗暗既灯光关系),但系长而深既店舖都应该都可以容纳到三十人。另外仲有上层ga~~不过我去既时候上层已经全层满座,仲有一众人既声音相信上面开紧party la~~~靓靓店员解释话上面既都系大长台,专比一大班人用既。以Amico 1890既装修同风格,绝对系啱sin静静地,舒舒服服坐系到用餐既餐厅。我地最后坐左二人位,系则边既墙身有一幅画,内文同食有关。餐牌有三款,套餐,散叫/野饮,同埋酒精类饮品。由于我地两个人行左成日街都好肚饿,又见到餐牌上面既野食非常吸引。所以决定叫一个套餐再加另外散叫。先介绍一下套餐第一个上既系是日餐汤同意大利风干火腿沙律汤入面充
餐厅名Amico 正正是意大利文「朋友」的意思。餐厅老板话用呢个名系希望食客和他的朋友都能在温馨惬意既环境中,享用大厨悉心炮制准备既美食! 门口旁边用左即影即有相整左个心形。唔知下次再去既时候仲见唔见到呢?
一开门就见到张长Bar枱,有个型女调酒师系到调酒同埋一位靓靓大眼女侍应招呼我地。 虽然一入去俾你既感觉门口细细咁(可能系黑色配色装饰同暗暗既灯光关系),但系长而深既店舖都应该都可以容纳到三十人。另外仲有上层ga~~不过我去既时候上层已经全层满座,仲有一众人既声音相信上面开紧party la~~~靓靓店员解释话上面既都系大长台,专比一大班人用既。
以Amico 1890既装修同风格,绝对系啱sin静静地,舒舒服服坐系到用餐既餐厅。我地最后坐左二人位,系则边既墙身有一幅画,内文同食有关。 餐牌有三款,套餐,散叫/野饮,同埋酒精类饮品。由于我地两个人行左成日街都好肚饿,又见到餐牌上面既野食非常吸引。所以决定叫一个套餐再加另外散叫。
先介绍一下套餐
第一个上既系是日餐汤同意大利风干火腿沙律