1K
2017-01-25 1026 浏览
如果喜欢欧陆风感觉嘅你,我相信一入到去时已被佢嘅摆设吸引,门口一望入去就有座旧式钢琴放在面前,好有古式中欧之感觉!转个湾又另一天地,地方唔算大,但用了薄纱将整个环境间开,另你觉得有好多个独立嘅房间,家具亦相当古式,真系见到店主花了好多心机去令食客置身在一个舒适嘅环境,放下日常之环境,慢慢地享受及欣赏厨师嘅美食系咁嘅环境先叫了一杯白酒一杯红酒,两人在这种优美环境谈天说地,待会店员送上了bread and butter ,面包盘上放了不同嘅面包,当然要待软熟时涂上牛油,味道唔错!当中长条型嘅面包条香脆可口!跟住点了个前菜鹅肝配苹果,先望望个买相非常精致!中间块鹅肝大大块放在苹果环上,切开一半,看见除大块外重好厚身,而入口个种肥美,系口中溶化嘅感觉真系美妙!而最怕个种so 味就没有!而下面个苹果环亦好爽口,将口腔来个调整!之后上了致爱嘅龙虾汤,味道浓郁,加埋软熟嘅面包入口,真系一绝配搭!店员在上主菜前送上青宁雪吧,清清口中味雷,味道清新!Rib Eye Steak 280g 配埋香滑嘅牛油薯容!我就觉得用又大又厚去形容就好贴切,切开时虽然仍见到一丝血水,但入口时个种浓郁嘅肉汁盖过了,肉质嫩滑
店员在上主菜前送上青宁雪吧,清清口中味雷,味道清新!
Rib Eye Steak 280g 配埋香滑嘅牛油薯容!我就觉得用又大又厚去形容就好贴切,切开时虽然仍见到一丝血水,但入口时个种浓郁嘅肉汁盖过了,肉质嫩滑,亦非常肥美,真系啖啖肉!
一个咁正嘅环境,品赏美味嘅食物,真系值得同大家分享,男女朋友在这里真系可能更进一步!