2024-05-06 64 浏览
去到坐低,见到餐牌再度涨价第一感觉已经唔好。点了商务的牛舌套餐。沙律:不过不失,温度够冻,只是比起经济餐多了一块蕃茄,换了一款沙律酱而已。前菜:渍物。唔知大家觉得胡麻酱豆腐算唔算?小食:「矶烧鲍鱼」。没有铁板烧的温度,肉质软嫩,但没有鲍鱼本有弹牙的口感。食落比较似啲仿鲍咁。菜:「露荀炒杂菇」。味道是可以的,温度可以,系现炒的。份量就大概10条8条。肉:「牛舌」。好似一口牛咁一粒粒。厚大,中间透粉红,标准7成。爽口,唔韧。很好。淀粉:「和牛炒饭」。来了一个经济板的普通炒饭。请经理来了解,不太愿意的更换过来。然后出现在面前的新和牛炒饭是原本的炒饭上面加了三粒「和牛」。而这三粒和牛是免治牛肉的size,并且只系好似牛扒边缘𠮶啲碎屑,全粒肥膏连啲啲肉,仲要有筋。我唔太理解如何系和牛炒饭。甜品:「黑芝麻麻糬」。个人黎讲不太懂得欣赏,成旧麻糬外面都系黑芝麻,麻糬入面有一些cream,但半融不融。埋单$169。最精彩系签卡的时候,无啦啦要要签名,好彩签之前见到张单写 $1690。唔知有心定无意,呢啲错误都系唔应该犯,仲要得两个客,唔系繁忙时间。即刻叫佢更正返,但都无句Sorry,话咩平时唔洗签名,觉
去到坐低,见到餐牌再度涨价第一感觉已经唔好。
点了商务的牛舌套餐。

前菜:渍物。唔知大家觉得胡麻酱豆腐算唔算?

埋单$169。

最精彩系签卡的时候,无啦啦要要签名,好彩签之前见到张单写 $1690。唔知有心定无意,呢啲错误都系唔应该犯,仲要得两个客,唔系繁忙时间。即刻叫佢更正返,但都无句Sorry,话咩平时唔洗签名,觉得奇怪,咁你唔check下先俾个客?

2024-04-22