餃掂手工餃子雲吞專門店

Nom Nom Dumpling
2024-01-30 759 浏览
不嬲都好中意食饺子,呢间饺子舖有齐汤饺同煎饺,又有面同小食,想食多啲都有得拣🤣今次约咗朋友食呢间饺子,估唔到咁多人食,去到都等咗一阵先有位,不过食完觉得完全系值得嘅🤩1️⃣ 四川凉面🌶喺凉面同埋凉皮之间最终都系拣咗凉面🤣 有啲葱花同埋肉碎喺面,仲有一兜仔嘅麻酱,本身仲疑惑紧话明四川嘢,点解望落去好似唔系好辣🫣 点知食落去先知有啲料到,好过瘾🤭2️⃣ 龙凤松茸双汤饺🍄可以讲系镇店之宝🤫 松茸真系菌中之王,入面有蛋白质、氨基酸、纤维素… 而我呢个系有黑松茸同白松茸,瞬间觉得食个饺子都真系好高级🤪另外因为拣咗要汤饺,所以仲有个状元九鼎汤,呢个汤饮落好清甜,ᴊᴇɴɢ😍3️⃣ 黄金原味皮蛋🥚第一次食金黄色嘅皮蛋,不过呢个就系唔辣嘅,同平时食开黑色嘅皮蛋都唔会太大差别😌4️⃣ 双拼煎饺子🥟每只饺子都想试吓嘅我就拣咗双拼嘅煎饺,分别就系云耳椰菜猪肉饺拼粟米猪肉饺😛 呢两款饺子包到劲胀卜卜好多料😎云耳椰菜猪肉饺有云耳喺入边所以食落索索声🤪而粟米猪肉饺就令到饺子好香甜👍🏻 每款饺子都好有特色,不过下次最想食嘅一定系芝士软心饺子,因为好吸引🤤5️⃣ 自家制山楂雪梨水🍐自家制嘅饮品感觉上好健康,山楂加埋雪梨,酸酸甜甜好开胃😚

1️⃣ 四川凉面🌶
四川凉面

2️⃣ 龙凤松茸双汤饺🍄

龙凤松茸双汤饺
而我呢个系有黑松茸同白松茸,瞬间觉得食个饺子都真系好高级🤪
状元九鼎汤

云耳椰菜猪肉饺有云耳喺入边所以食落索索声🤪
粟米猪肉饺

5️⃣ 自家制山楂雪梨水🍐
自家制山楂雪梨水

自家制嘅饮品感觉上好健康,山楂加埋雪梨,酸酸甜甜好开胃😚

6️⃣ 柠檬蜂蜜薏米水🍋
柠檬蜂蜜薏米水

朋友话呢排见有啲水肿咁啱呢度有薏米水😎 加咗蜂蜜所以即使有柠檬都唔会好酸,冬天饮都几啱㗎🤞🏻
四川凉面
状元九鼎汤