2024-03-12
去Airside想食得经济啲除咗food court仲有呢间冰室选择。呢间冰室款式多,除咗传统嘅炒粉面饭之外,仲有好多小食可以拣㗎。芝心虾多士$72估唔到茶餐厅都有得食虾多士,仲要系有芝士夹心嘅添,一口咬落去先系脆脆嘅多士,然后系少少弹牙嘅虾胶,中间仲要有Creamy流心芝士,沾上沙律酱食就更加邪恶。鳗鱼滑蛋炸热狗 $75卖相劲吸引,原条鳗鱼加上滑蛋铺喺炸热狗上面,食嘅时候加埋一啲鳗鱼烧汁,香口又唔会好干,好滋味。鳗鱼质素OK,虽然唔系话好肥美,但系起码冇骨唔腥。XO酱虎虾炒公仔面$83呢度嘅炒公仔面炒得好好,有镬气之余唔会好油腻, 公仔面爽身,唔会太淋折埋一嚿。XO酱味道恰到好处,唔会好辣,惹味惹咁。加上有4只虎虾,新鲜爽口,材料足。焗猪扒饭75焗猪扒饭嘅茄汁味道啱啱好,唔会太酸,仲有全块菠萝,酸甜酸甜好醒胃,汁够多食晒成个饭都够捞。猪扒已经切件,食得好方便,肉质唔会硬,一般茶餐厅应有嘅水准。雪糕红豆冰$42去茶餐厅我钟意食返杯红豆冰,呢度啲红豆煲得好淋,又大粒,唔太甜好好饮。
芝心虾多士$72
鳗鱼滑蛋炸热狗 $75