2020-07-22 1141 浏览
最近冇得去旅行又好挂住台湾嘅味道 咁就嚟呢一间九份十分到食台湾菜啦我哋嚟到其实系大概两至三点 系一个下午茶嘅时间 咁近排因为疫情嘅关系 唔开放夜晚啦咁我哋只好下午茶时间都已经入嚟食啦咁我哋嗌左下午茶餐再加一个芝士肉松蛋饼嘅先来睇睇图啊春面线因为我个人个心比较重口味啦 呢个啊春面线系非常之适合我嘅口味 入口其实系有种食阿宗面线嘅感觉 但面系唔一样嘅 同埋佢加咗少少胡椒粉令到佢比较惹味 咁样都系食完又唔会口渴嘅 再配有少少大肠同菇一个字 正!奶油多呢个多士就有菠萝包嘅外皮 咁入面其实系查左啲牛油再焗佢嘅 食第一啖既时候就觉得好好食好惊喜 但其实食到最后𠮶几旧𠮶阵时就已经系好滞好饱同埋有啲油腻芝士肉松蛋饼佢外面就好似小丸子咁 有啲木鱼丝有沙律酱同烧汁咁 蛋卷就包住啲肉松 食落去嘅时候就同食小丸子系差唔多 普普通通 但好味既
最近冇得去旅行又好挂住台湾嘅味道
咁就嚟呢一间九份十分到食台湾菜啦