身为一个面包控,特别系酸种面包🥯🍞🥖咁迟先黎潮圣,实在失礼🫣所以今次拉埋朋友,一次过食多几款补数👯‍♀️店舖由瑞士🇨🇭著名𝐏𝐚𝐬𝐭𝐫𝐲 𝐂𝐡𝐞𝐟 𝐆𝐞𝐫𝐚𝐫𝐝 𝐃𝐮𝐛𝐨𝐢𝐬主理👨🏻‍🍳重点❣️面包 • 𝐃𝐚𝐧𝐢𝐬𝐡 𝐏𝐚𝐬𝐭𝐫𝐢𝐞𝐬 • 𝐌𝐮𝐟𝐟𝐢𝐧𝐬 • 牛角包 • 𝐒𝐜𝐨𝐧𝐞𝐬......都系用左酸种,天然发酵比一般面包更有益💃🏻~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• 款式有超多,真系花多眼乱🤩我同朋友决定今次主打食酥类🥐件件都焗得好靓,金金黄黄🌟未食睇见个𝐋𝐚𝐲𝐞𝐫𝐬一层层都知好酥 • 好脆💥真系做得好好,切落去🔪 / 咬落去👄都掉酥,有𝐀𝐒𝐌𝐑 👂🏻就算食到最后𝟏件,都冇变软 / 淋👍🏻.咸咸 𝐒𝐚𝐯𝐨𝐫𝐲店员会帮忙烘热🔥,加热左香味更出👃🏻▪鸡肉蘑菇酸种批 Sour Dough Pie Mushroom Chicken ($42)外层批皮好酥好脆💫中间既馅浓得黎,又唔会过咸 • 唔会好油腻🍄🐔.▪酸种芝士蛋饼 • 杂菜 Sour Dough Quiche Vegetable ($41)蛋浆唔会焗到过老🍳,杂菜有🍄🍅🥬.甜甜 𝐒𝐰𝐞𝐞𝐭 ▪ 鲜
身为一个面包控,特别系酸种面包🥯🍞🥖
咁迟先黎潮圣,实在失礼🫣
所以今次拉埋朋友,一次过食多几款补数👯‍♀️
都系用左酸种,天然发酵比一般面包更有益💃🏻
款式有超多,真系花多眼乱🤩

我同朋友决定今次主打食酥类🥐
件件都焗得好靓,金金黄黄🌟
未食睇见个𝐋𝐚𝐲𝐞𝐫𝐬一层层都知好酥 • 好脆💥
就算食到最后𝟏件,都冇变软 / 淋👍🏻

咸咸 𝐒𝐚𝐯𝐨𝐫𝐲
店员会帮忙烘热🔥,加热左香味更出👃🏻
外层批皮好酥好脆💫
中间既馅浓得黎,又唔会过咸 • 唔会好油腻🍄🐔
蛋浆唔会焗到过老🍳,杂菜有🍄🍅🥬
Sour Dough Quiche Vegetable   &  Sour Dough Pie Mushroom Chicken

甜甜 𝐒𝐰𝐞𝐞𝐭
▪ 鲜果千层挞 Fresh Fruit Panier ($29)
(士多啤梨🍓 • 蓝莓🫐 • 芒果🥭 • 奇异果🥝)
面头加生果劲𝐒𝐡𝐚𝐫𝐩,虽然奇异果比较少系果挞出现,
但见到士多啤梨🍓新出炉,我就......
士多啤梨中间加左吉士酱💛,俯视角度系玫瑰花咁好靓🌹
Fresh Fruit Panier

以下𝟐款,旁边睇𝐝酥层最靓,俯视最金金黄黄😍
▪苹果千层酥 Apple Turnover ($32)
成个贝壳咁🐚,中间仲苹果馅少少酸,食落唔会好腻🍎
Apple Turnover
Apple Turnover

▪车厘子千层酥 Sour Cherry Pie ($34)
酸酸甜甜,唔会过多𝐉𝐚𝐦🍒
Sour Cherry Pie

▪燕麦甘笋提子核桃松饼 Whole Wheat Carrot RasinWalnut Muffin Bar ($27)
长方造型好似小型磅蛋糕🫢
表面好多酥酥脆粒🧁,核桃几大粒🤎
蛋糕体既甘笋碎粒🥕甜甜 • 唔青
𝐖𝐡𝐨𝐥𝐞 𝐖𝐡𝐞𝐚𝐭食落都唔会干 • 带少少湿润💦

▪Sour Dough Loaf ($22/Half • $39/Whole)
每月都会推出特别款式,买定听朝做早餐🌞
今次系车厘子黑麦芽酸种面包 Dark Malt Sour Dough Loaf w/ Sour Cherry
外皮脆 • 内软熟,带少少烟韧,酸味唔会过重😜
入面既车厘子好多,酸酸甜甜🍒
所以唔洗再加配料 / 搽酱食,都好满足😆

▪Drinks▪
黎到时有少少渐层,𝐒𝐢𝐳𝐞够大杯,我地食咁多野都够饮到尾😌
▫️Iced • Valrhona Chocolate ($72)
𝐕𝐚𝐥𝐫𝐡𝐨𝐧𝐚系朱古力界既𝐇𝐞𝐫𝐦𝐞𝐬,朱古力味够浓郁🍫
▫️Iced • Matcha Latte ($55)
可以走糖,🍵抹茶味唔涩,几滑身🥛
Iced • Matcha Latte & Iced • Valrhona Chocolate

🔺除左𝐃𝐚𝐧𝐢𝐬𝐡 𝐏𝐚𝐬𝐭𝐫𝐢𝐞𝐬外,仲有沙律🥗 • 三文治🥪 • 汤🍲 • 𝐂𝐚𝐤𝐞🍰 • 咖啡☕️......
🔺店舖有堂食位,其中近门口几张半开放位置,仲可以带狗狗🐶
🔺墙上既布置系唔同面包既切面,真系面包控既天堂🍞🥖🥯🥐🥨
🔺系左边门口入,拣好要咩📝,店员会俾张飞仔你,行到尾先系收银位🧾