2025-01-01
讲起BBQ,大家一定会谂起大美督!依排天气冻咗,我约咗朋友嚟到大美督嘅巴希雅海湾重庆烧烤依度BBQ。任饮任食3小时,成人$228 ,开炉费每$50。生蚝、沙白、金菇、菠萝同香蕉都系限量嘅。生蚝生蚝只只都好大只好肥美,烧完之后好多汁,食落带有海水咸味,质地好饱满,好Creamy。食之前记得清洗干净,咁就唔会有咁多蚝壳。沙白沙白好大只,而且好新鲜。每粒都胀卜卜,好鲜甜。我哋加咗啲蒜蓉落去锡纸兜一齐焗熟,食落更加美味。金菇烧烤场非常好,提供咗蒜蓉牛油芝士酱。同样都系用锡纸兜,放上金菇同酱料,个粥就可以食啦,酱料调味美味,金菇沾满酱汁,好惹味。菠萝菠萝大大嚿,非常之甜,非常多汁。而其他肉类、丸类同蔬菜,例如猪肉、羊肉、牛肉都系任食的。牛肉串我钟意佢哋有唔少嘅肉类已经用竹签串住,烧起上嚟更加方便。牛肉酱非常软腍,牛肉味浓,肥瘦分布适中。猪腩肉猪腩肉可以烧耐少少,咁就可以做到外脆内软嘅感觉,猪皮位好焦香,油脂感十足。鸡软骨鸡软骨非常爽口,烧过后外皮脆脆地。鸡翼鸡翼都有几款口味可以选择,有辣味、南乳味同蒜蓉味。鸡翼非常滑,鸡肉Juicy多汁。鱿鱼呢度连鱿鱼都可以任食。鱿鱼新鲜,烧𠮶阵好香,好吸引,鱿
生蚝、沙白、金菇、菠萝同香蕉都系限量嘅。
生蚝
沙白
金菇
菠萝
菠萝大大嚿,非常之甜,非常多汁。
而其他肉类、丸类同蔬菜,例如猪肉、羊肉、牛肉都系任食的。
牛肉串
猪腩肉
鸡软骨
鸡软骨非常爽口,烧过后外皮脆脆地。
鸡翼
呢度连鱿鱼都可以任食。鱿鱼新鲜,烧𠮶阵好香,好吸引,鱿鱼咬落爽口。
汉堡扒
汉堡扒油脂感满满,搽上蜜糖一起烧,非常美味。
牛油法包
面包非常推介!法包上搽满咗牛油,大家可以因应个人喜好睇吓加蒜蓉定系蜜糖。我钟意加蜜糖,法包烧到外脆内软,充满牛油蜜糖味,非常美味。
饮品方面,都系3小时任饮,选择众多,有乌龙茶、汽水、啤酒。