2024-11-06 814 瀏覽
求吓大家真係唔好貪平食呢間,星期日同朋友踩完單車過嚟BBQ ,之後就開始屙嘔,有兩個朋友直程發燒,而家已經星期三了,但大家仲係好難受,睇晒醫生等康復。求吓大家真係唔好食😢😢🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️冇人應該經歷呢段又屙又嘔又胃痛嘅地獄輪迴🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️(個肚仲痛住咁打呢篇嘢…場內環境亦都10分大煙,喺門口嗰陣時猶豫咗好耐係咪真係要食呢間,因為望入去就似火燭。。
2024-11-05 983 瀏覽
我地同行十個人,以我們十多年的BBQ經驗,吃入口的都肯定已經燒熟了,生蠔都有逐粒逐粒洗乾淨,但仍然有八個人事後上吐下瀉,幾盒保濟丸都唔夠食,最後更是去左睇醫生,本身都知道呢種燒烤場唔會話太乾淨,但冇諗過係咁誇張。環境方面,成個場煙霧瀰漫,一開始真係以為火燭,按道理來說室外場通風應該幾好,雖有風扇提供,但都係冇用,十分差的一次任食場體驗,各位要慎重考慮,唔好貪平貪方便(其實都冇話好平)(睇醫生好貴)(個肚痛住咁打呢篇文)

2024-11-03
10 分鐘 (堂食)
$220 (其他)
慶祝紀念
生日
2024-11-01 987 瀏覽
想介紹一間細個經常食嘅聚會首選‼️呢間BBQ燒烤店過萬尺地方 仲有免費泊車四小時 好適合我哋呢啲揸車人士過去食晚餐👍🏻晚市都系$198/位 足足可以烤足三個鐘🫶🏻入座時仲會贈送人頭蝦、青口、金菇、菠蘿同香蕉 仲有有好多款式任飲任食 好適合一大班人家庭聚餐/朋友聚會等🫡-而且蜜糖、蒜蓉、豉油、七味粉等等都可以任用 好過自己買用品去郊野公園燒烤😂飲品都係任飲3小時 就連啤酒都有 炎炎夏日飲返夠本👏🏻-以上要推介幾款我哋encore完再encore嘅食物🤤🔥安格斯牛柳|我地瘋狂encore,因為真係太正🤤 肉質嫩滑又多汁,一串三塊 肥瘦均勻 食落去肉味濃郁 朋友都大贊好食 食到停唔到💯🔥羊肉串|肉質好結實半肥瘦,少少孜然風味唔羶🔥蒜香雞翼|醃得好入味,大大隻好juicy,燒完D油逼晒出黎,雞皮好香脆😙🔥蒜蓉包|面層滿滿嘅牛油 自己再加埋蜜糖 香脆🔥蒜蓉燒茄子|每台都必食嘅茄子 濕潤可口

以上要推介幾款我哋encore完再encore嘅食物🤤
🔥羊肉串|肉質好結實半肥瘦,少少孜然風味唔羶
🔥蒜蓉包|面層滿滿嘅牛油 自己再加埋蜜糖 香脆
🔥蒜蓉燒茄子|每台都必食嘅茄子 濕潤可口
2024-10-26
又嚟到大美督巴希雅燒嘢食喇,以前成日喺附近行山⛰️、踩單車🚴🏻‍♀️再燒嘢食,所以呢度充滿好多青春回憶😆今次過嚟bbq,三小時任食任飲都係$178起,真係超級抵食🤩!一嚟到就有專人開碳火爐,而且個火好猛,燒得好快可以不斷食😆!而且呢度嘅食物選擇超多,肉類有齊雞、牛、豬,仲有羊架、肥牛、全雞翼等等🥰 仲有好多已經串好嘅食物,好方便💕海鮮都有好多,最推薦魷魚🦑!仲有按人頭贈送嘅鮮蝦同青口都好正㗎😚仲有好多丸類,芝士丸、牛丸、龍蝦丸、wasabi丸⋯ 每一款都大大粒好吸引🤩! 燒蔬菜都好好味㗎,必食大啡菇🍄‍🟫、金菇、韭菜!加蒜油牛油燒都好滋味😋雪糕同飲品選擇都好多,汽水、涼茶、茶、啤酒🍻,全部都係任飲🥳巴希雅海灣重慶燒烤 @bahia_bbq📍 大埔汀角路龍尾村103A號地舖🚌 大埔墟火車站搭20C小巴去蘆慈田巴士站,行100米就到🚗 仲有免費泊車㗎!#巴希雅海灣重慶燒烤 #巴希雅 #香港燒烤 #bbq #hkbbq #大埔 #大尾篤 #龍尾灘 #bbqlife #barbeque #踩單車 #行山

巴希雅海灣重慶燒烤 @bahia_bbq
📍 大埔汀角路龍尾村103A號地舖
🚌 大埔墟火車站搭20C小巴去蘆慈田巴士站,行100米就到
🚗 仲有免費泊車㗎!

2024-10-19 1306 瀏覽
哇哇哇这边风景也太棒了吧!场地非常大!食材也非常多!青菜肉肉样样齐全!土豆🥔茄子🍆牛肉、羊肉、牛排🥩羊排!我是肉食主义就拿了非常多肉肉!这边都是自己烧烤哦!喜欢吃什么就烤什么!还有他们家饮品也是免费🆓的种类非常多只要你不浪费随便拿哦,超赞还好我来的比较早!不然真的要排队!周末的话人更多!要来的可以提前一点时间哦!跟一群朋友来吃真的非常棒!吃完后还可以去海边散步!风景真的超级棒🎉也可以下海去游泳哦
2024-10-15 1570 瀏覽
哩度食物選擇有好多,價錢又唔貴喎👫成人價錢$148起👧小童$98起🚙仲有免費泊車添比入場費時會手帶及有張咭仔,喺比大家去門口飲品部度換取🍍菠蘿🍌香蕉,金菇、蝦 、青口等。。順便可拎埋飲品,超多汽水,解茶🍑果茶,啤酒都係任飲🍻手帶記得係要戴住去拎食物的🍗🍆🥬🍢🍠職員會將炭爐預先準備好哂🔥 之後幾個鐘都唔洗加炭😁啲炭可以燒到夠鐘都仲燒緊🔥 食物方面超多選擇,有多款丸類,菇類,蔬菜🥬原條茄子🍆蒜容包🥖肉類有牛仔骨、羊扒、豬扒、豬頸肉,雞全翼中翼,仲有我最愛安格斯牛肉串🐂我就食得最多😋大部份食物穿成一串串,不用燒烤叉,在烤網上燒非常之方便👍最後食埋雪糕超滿足🍦

順便可拎埋飲品,超多汽水,解茶🍑果茶,啤酒都係任飲🍻
手帶記得係要戴住去拎食物的🍗🍆🥬🍢🍠

2024-10-11
  • 牛肉串
2024-10-14 1620 瀏覽
大埔任飲任食自助燒烤食物選擇多,價錢又唔貴, 成人$148起仲要免費泊車🚗夜晚8:30 門口仲排長龍等入場,真係愈夜愈熱鬧✨炭爐🔥已預先準備好,幾個鐘都唔洗加炭,而部份食材做成一串串的,好方便,只需要在烤網上燒,唔洗用燒烤叉食材有丸類,如龍蝦丸、芝士丸、芝士腸、牛筋丸等,而肉類海鮮就有雞全翼雞中翼、牛仔骨、豬扒、豬頸肉、多春魚、魷魚,選擇很多。 當中以安格斯牛肉串及羊架最受歡迎,肉質軟嫩,醃得入味! 蔬菜就有菇類、韭菜、翠玉瓜、青椒等,原條燒茄子🍆真係食到原汁原味! 另外仲有菠蘿🍍、香蕉🍌、蝦🦐、青口等,燒菠蘿好清新又解膩,而燒香蕉就要記得加朱古力漿😋至於飲品,除了茶、果汁及汽水,幾款啤酒都是任飲🥰

大埔任飲任食自助燒烤
食物選擇多,價錢又唔貴, 成人$148起
仲要免費泊車🚗
夜晚8:30 門口仲排長龍等入場,真係愈夜愈熱鬧✨

炭爐🔥已預先準備好,幾個鐘都唔洗加炭,
而部份食材做成一串串的,好方便,
只需要在烤網上燒,唔洗用燒烤叉

至於飲品,除了茶、果汁及汽水,幾款啤酒都是任飲🥰

2024-10-07 1732 瀏覽
今晚男朋友想bbq 但天熱 又唔想自己燒。決定搵間懶人Bbq食物選擇同出面其他BBQ場 差唔多 味道還可以。不過就偏淡 要自己加調味料。但勝在地點方便泊車 。。夠大 不會太逼還送海鮮一份。。還可以算新鮮。價錢$200一個 3小時 不能要求太高
今晚男朋友想bbq 但天熱
又唔想自己燒。決定搵間懶人Bbq
食物選擇同出面其他BBQ場 差唔多
味道還可以。不過就偏淡

要自己加調味料。
但勝在地點方便泊車 。。夠大 不會太逼
還送海鮮一份。。還可以算新鮮。

價錢$200一個 3小時 不能要求太高
• 食材都很新鲜!真的是没话说的新鲜!直接盲拿!!老板和员工都非常热情!场地好大,团建聚餐都好合适的去的晚但是吃的还是很多~满柜子的都是肉!!我们两个人吃了大概五六十串◎素菜种类没有荤菜多。店里种类丰富。•自助烧烤!所以好不好吃可能就取决于自己的手艺自己撒料自己翻串饮料也随便喝🍻,真不错👍
• 食材都很新鲜!
饮料也随便喝🍻,真不错👍
2024-04-01 3648 瀏覽
今次同班朋友嚟燒嘢食,一行五人我哋揸車入嚟泊低咗喺巴希雅嘅燒烤場停車場佢個停車場係包一個爐泊一架車每架車免費泊4小時超時之後$20一個鐘$228一位 $50開爐費飲品任飲,有汽水有茶有啤酒但係有少少扣分係飲品唔夠凍已經擺咗喺雪櫃入邊都唔夠凍我飲茶就冇乜所謂,不過朋友們飲啤酒就覺得唔夠凍爭啲佢哋個場好大,變咗每次行去攞嘢食都行得比較遠嘢食款式同味道都唔錯廁所只係得踎廁,見到有長者去洗手間唔係咁方便衛生情況還可接受可能琴日去到冇乜風,而佢哋嘅風扇亦都唔夠多一路坐喺度燒嘢食好大煙好焗可能下次會試吓第二間😅
今次同班朋友嚟燒嘢食,一行五人
我哋揸車入嚟泊低咗喺巴希雅嘅燒烤場停車場
佢個停車場係包一個爐泊一架車
每架車免費泊4小時
超時之後$20一個鐘
$228一位 $50開爐費

飲品任飲,有汽水有茶有啤酒
但係有少少扣分係飲品唔夠凍

嘢食款式同味道都唔錯

廁所只係得踎廁,
見到有長者去洗手間唔係咁方便
衛生情況還可接受

可能琴日去到冇乜風,
而佢哋嘅風扇亦都唔夠多
一路坐喺度燒嘢食好大煙好焗
可能下次會試吓第二間😅
BBQ
2024-03-11 3310 瀏覽
第一次過黎呢間自助bbq, 星期六中午時間過黎唔算多人,感覺好唔錯。有免費4小時泊車,3小時任食,我地一下拎左好多串燒,食左接近2小時已好飽。野食都係d普通野,有好幾款腸仔,最正有漢堡扒,其他例如牛丸墨魚牛仔骨等等不過不失,飲品可以任飲,總括嚟講都推薦。
2024-01-28 2764 瀏覽
特登係大埔站坐小巴入大尾篤BBQ,等小巴都等左15 分鐘,落左車之後行5 分鐘左右就到。一人150 蚊左右,話限時3 小時,但果日星期六人流品係好多,遲左30 分鐘左右走都無計超時錢,幾好。睇到人地燒香蕉好開心,我都燒埋一份。三個人都係分到一條香蕉,但其實都夠食,燒完拎比前枱,佢地會加朱古力醬同彩色糖碎落去。賣相好好既,但唔知係味我燒得太耐,d 朱古力好快溶晒,變左水狀,就怪怪地😂。其實食物quality 都好好👍🏻,比一般燒烤店(麥師傅)新鮮。 仲有好多飲品選擇添(最緊要有啤酒😂)

2024-01-21
  • 燒香蕉
2023-12-28 2019 瀏覽
飲品部,電公仔麵頭個短髮呀姐,真係沒有很惡劣只有更惡劣,我哋成班同事去,講到明係任飲任食,去攞罐嘢飲,對我哋呼呼喝喝,啲嘢飲又唔係啲乜嘢貴嘢,好似爭佢錢咁嘅樣。一啲禮貌都冇,附近咁多燒烤舖,啲客唔係淨係要去佢呢一間,基本禮貌都冇,真係唔怕流失啲客喎,去食餐BBQ仲要受氣,貼錢買難受,唔信嘅人歡迎你哋去幫襯佢,但係唔好揀大時大節生日嗰啲囉,去到唔係食飽,係嬲到飽,唔好講啲嘢好唔好食先,成肚氣食龍肉都冇味啦。個老闆有呢啲員工真係多謝晒!
2023-11-16 2960 瀏覽
一個人的快樂!沿途風景慢慢欣賞🚴🏻‍♀+️🥩,每次入嚟,一定要過來食三樣嘢,三件牛仔骨,N片豆皮,兩嚿番茄食幾多唔緊要,至緊要啱口味🤭。三五知己,小酒喝喝,烤肉吃吃,人生就是那麼簡單而快樂!約起來
一個人的快樂!
沿途風景慢慢欣賞🚴🏻‍♀+️🥩,
每次入嚟,一定要過來食三樣嘢,
三件牛仔骨,N片豆皮,兩嚿番茄
食幾多唔緊要,至緊要啱口味🤭。
三五知己,小酒喝喝,烤肉吃吃,
人生就是那麼簡單而快樂!約起來
豆皮
豆皮
2023-11-09 2680 瀏覽
我最近去了香港的巴希雅自助燒烤,真是個選擇豐富的地方!🤭🤭這裡有各種各樣的肉類可以選擇,包括我最愛的雞翼、牛仔骨和羊扒等等。而且,炭火燒烤的味道真的很棒🫣🫣首他們的肉類選擇非常多樣化,你可以根據自己的口味和喜好自由選擇。我特別喜歡他們的雞翅膀,外皮烤得香脆,內部肉質嫩滑多汁,每一口都帶來滿滿的滿足感😽😽牛仔骨和羊扒也非常美味,肉質鮮嫩,口感豐富。他們還提供各種不同的調味料和醬汁,可以根據自己的喜好調配,讓每一口都擁有獨特的風味。炭火帶來的熱度和煙燻味使肉類更加美味,增添了一種特殊的風味😸不過,如果要提一點不足之處的話,就是這裡的燒烤區域沒有遮擋物。因為炭火燒烤需要高溫,所以站在附近會感覺有些炎熱,尤其是在夏天。如果有遮擋物可以隔開熱氣,讓用餐環境更加舒適,那就更完美了😍