2023-08-15 228 浏览
原来呢度食buffet嘅景真系好靓!有180度青马大桥海景,影相一流!食物方面都几满意,因为今次主题系「盛夏果漾海鲜自助餐」,有晒我同老公最钟意嘅海鲜同水果元素,可以任食冰镇海鲜包括波士顿龙虾、面包蟹、日式刺身、纽西兰青口同翡翠螺。啲龙虾好大只啖啖肉好弹牙,仲好多膏~其他菜式都玩水果入馔,推介香煎鸭肝多士配枫糖香橙酱、脆炸咸猪手配香芒黄梅酱、柚子姜蜜煎比目鱼柳,同埋百里香柠檬烤春鸡。不过如果话一定必食嘅,就系士多啤梨酱烧杜洛克猪排骨,酸酸甜甜嘅士多啤梨酱同啲ribs好夹,特别refreshing,要大力推荐!!另外,发现有个「热熔瑞士芝士」,厨师即时烧溶瑞士芝士后,就用刀刮出瀑布式嘅芝士淋喺法国面包上面,热辣辣嘅香浓嘅芝士酱无限拉丝,好好食,有惊喜! 甜品方面,除咗任食Mövenpick雪糕,如果同我一样系榴梿怪,就一定要嚟食吓个榴梿布甸,浓郁嘅榴梿肉好香甜好creamy。我仲食咗白桃寒天、蜜柑蛋糕卷、芒果龙眼布甸同迷你葡挞。款式虽然唔算多,但味道都唔错!

冰镇海鲜

刺身