2024-12-02 0 浏览
朋友推荐公司楼下有间餐厅都唔错,几啱吹下水,于是就嚟试一试见到个环境都系欧陆风格嘅装修,几啱三五知己食野吹水首先我哋叫咗个经典法式龙虾汤,佢会配埋餐包咁上,个龙虾汤饮落好浓味,相信都真系落重料去熬制,我哋仲用餐包嚟𩠌汤,本身个包面都烘过,而内里却好松软,估唔到小小嘅餐包都咁好食跟住我哋仲叫咗慢煮西班牙黑毛猪鞍架伴香桃酱,一上到嚟个猪鞍嘅份量一啲都唔惹少就咁睇都睇到超厚身🤣🤣🤣而本身旧猪都有腌过,所以就算就咁食都好有味,而配埋香桃酱嘅话就食到好甜嘅桃味,加埋啲桃肉一齐食又系另一番风味,只系旧猪稍为有一丁点硬,不过整体嚟讲都唔错睇完黑白大厨就好想试下啲意大利饭🤣🤣于是就叫咗呢个北海道带子菠菜意大利饭,本身见佢青bb都惊会唔会好浓好浓嘅菜味,毕竟个人唔系好钟意食菜啲草青味,点知食落又好食㖞,除咗菠菜汁之外仲落咗其他我讲唔出嘅调味,但总之成件事好好食!!!个带子都煎到好香滑,牛油嘅味道深深咁融入咗喺粒带子度,正呀跟住我哋仲叫咗烧八爪鱼墨汁意大利饭,两款意大利饭比较之下我个人比较钟意呢一个,佢系相对比较咸少少,食落都几惹味,唯一嘅美中不足就系条八爪鱼有啲咬口,切细细旧再食会好啲整体嚟讲其实呢间餐
朋友推荐公司楼下有间餐厅都唔错,几啱吹下水,于是就嚟试一试
见到个环境都系欧陆风格嘅装修,几啱三五知己食野吹水
经典法式龙虾汤(波士顿龙虾壳熬制)

慢煮西班牙黑毛猪鞍架伴香桃酱
北海道带子菠菜意大利饭
烧八爪鱼墨汁意大利饭
整体嚟讲其实呢间餐厅都几啱打卡,除咗个欧陆风嘅装修之外,每一盘食物都会有啲花瓣去点缀,食个气氛都几唔错
经典法式龙虾汤(波士顿龙虾壳熬制)
慢煮西班牙黑毛猪鞍架伴香桃酱
北海道带子菠菜意大利饭