2017-05-16 242 浏览
韩食总是离不开芝士同炸鸡看似简单既食材 但越开就越多人排队上次经过位于hysan的PizzaMaru 已经看到有好多人排队果然羊群心理令我忍唔住今次去试 星期5晚上8点左右到达店舖 拿飞已经要等差不多20多张台挨著饿肚子周围闲逛了20-30分钟终于可以入座~ 用餐时间限时1.5小时 韩国食物经常整得大大份2个人叫2样野又略嫌太孤单 难得星期五 所以放纵了一下自己个胃 叫左3样野 炸鸡]吃炸鸡最怕不够脆同里面既肉太干这里的炸鸡够脆同肉不会干 加上个酱汁好惹味 甜甜的蜂蜜加上蒜泥既香味 任何人都会一试爱上的! 一听个名就知佢芝味浓郁!果然每一口都系芝士!芝士好似喷泉咁不停涌出黎呀!!!Pizza边洒上糖霜 开头会谂 会唔会好怪?点知糖霜加上脆软Pizza边 pizza边内仲充满芝士 反而令成件事不会太单调~ 呢个饭好有层次 顶层有脆薯丝,之后有辣鸡肉, 有芝士, 底层仲有沙律酱伴在一起之后味道好奇妙 不是不好吃但只能说不合我口味~ 果然2人叫3样食物太多了 哈哈但我地都不浪费有打包回家! 下次若再黎吃 prefer 3人以上可以试多点食物也不浪费
韩食总是离不开芝士同炸鸡

炸鸡最怕不够脆同里面既肉太干
这里的炸鸡够脆同肉不会干
加上个酱汁好惹味
甜甜的蜂蜜加上蒜泥既香味
任何人都会一试爱上的!

[太阳蕃茄芝加哥]
太阳蕃茄芝加哥
一听个名就知佢芝味浓郁!
果然每一口都系芝士!

芝士好似喷泉咁不停涌出黎呀!!!
Pizza边洒上糖霜 开头会谂 会唔会好怪?

[韩风薯丝鸡肉伴饭]
韩风薯丝鸡肉伴饭
伴在一起之后味道好奇妙 不是不好吃
但只能说不合我口味~

果然2人叫3样食物太多了 哈哈
但我地都不浪费有打包回家!
下次若再黎吃 prefer 3人以上可以试多点食物也不浪费
2017-05-12