2023-03-22
平时返工放Lunch多数会去公司附近食饭, 之前一直都想试依间既卤味, 原来都有午市套餐选择, 我同同事见啱食就入去坐低左餐厅装修几有台式感觉, 有啲台式小档摊既餐牌灯箱落单都几方便, 用QR code扫瞄点餐就可以我地叫左个午餐B, 招牌卤味有蹄膀、猪耳朵、香菇贡丸、白萝卜、唐生菜, 有几款面食可以配返, 我地叫左油面, 估唔到啲料都几多, 卤味汤底几香浓, 唔会太咸, 猪耳朵食落爽软适中, 蹄膀厚肉而不腻, 油面口感刚好, 爽口弹牙另外优惠价加左个小食海苔盐酥鸡, 一口大小刚刚好, 每粒都惹得香脆, 咸度啱啱好, 食落口唔会觉得干身, 几惹味再叫左份奶油芋泥肉松芝士蛋饼, 蛋饼外皮同平时食既有少少唔同, 比较脆口, 但入面个芋泥馅都几多, 芋泥味道香浓带少少甜, 配左肉松芝士咁食都几夹跟餐饮品叫左冻无糖茉香绿茶, 茶底香浓无涩味, 我本身都钟意无糖既茶, 饮完觉得好解腻同事就叫左杯热滋润桂圆红枣蜜, 饮落得润好舒服整体食物质素唔错, 店员热情同细心招待, 野食上得几快, 有时有台食瘾起可以黎止下瘾啊
餐厅装修几有台式感觉, 有啲台式小档摊既餐牌灯箱
落单都几方便, 用QR code扫瞄点餐就可以
同事就叫左杯热滋润桂圆红枣蜜, 饮落得润好舒服