2021-03-28
好钟意食海鲜~知道土瓜湾有间地道菜馆,有好多海鲜小菜选择~而且出名够镬气 !😙菜馆仲好注重健康,少盐少油👍🏼食小菜唔会食到成咀油🤤而每款小菜仲会附送老火靓汤同白饭。打开菜单👀发现小菜选择超多~海鲜丶肉类丶家禽丶时蔬,应有尽有👍🏼除咗怀旧菜式,仲有好多创意小菜。我地叫咗2款海鲜小菜💗都好正!😙啱晒我口味!◼️砵酒桶蚝煲 $178上枱时吱吱声香喷喷,真系镬气十足~桶蚝大大只啖啖肉~充满鲜味!💗加埋香浓嘅砵酒汁,同埋索晒啲精华嘅洋葱丝~香口至极!◼️豉油王虾🦐 $98虾嘅豉油咸香刚刚恰好,肉质好爽弹,干身香口,完全不油腻,相当惹味~佐饭一流!◼️热奶茶屋企人系奶茶控👍🏼去到边都要叹吓杯热奶茶~佢话呢度嘅奶茶都好香好滑~好合心意。呢度拥有旧式菜馆嘅亲民地道格局,又够干净企理卫生。下次嚟~要试试店家驰名手工菜「芝麻鸡 」💗因为工序繁复,想食嘅话要预订架~小菜选择超多~影左D菜单比大家参考~
◼️砵酒桶蚝煲 $178
◼️豉油王虾🦐 $98
◼️热奶茶
小菜选择超多~影左D菜单比大家参考~