2017-08-19 107 浏览
今晚同妈咪一齐黎去天后既Haveli Authentic Indian Restaurant试印度菜 原来佢地系无肉餐厅 平时都系大鱼大肉 今日终于可以被肠胃好好休息下一坐底 店员就拎左啲印度小食<脆饼>比我地 仲有四种不同口味既酱汁比我地点 但原来块脆饼吾点酱已经好辣!当中有两只酱都系辣 我食左半块顶唔住比左妈咪食。。。先点了个印度特色青沙律 $38呢个就系好清既生蔬菜 无任何调过味 全部都好新鲜 但我自己生食洋葱觉得有点灼喉烤饼 $18简单味道中带著浓厚的面粉香!沾食咖哩酱料吃,口感软而带烟韧,好有饱足感~喀什米尔黄饭 $48印度的长身米 像炒饭般但又一啲都唔油 粒粒分明 食落非常有口感饭上面用左樱桃碎作材料 入面仲有粒粒水果 咬落仲会爆汁添 好似有啲椰汁味 好得意!最特别系面头有啲椰丝 甜甜地 真系未试过咁既组合 好有新鲜感 同埋啲米真系几好食芝士烩菠菜茸 $78入面有六粒大芝士 但无乜芝士味 反而口感似食紧豆干 可能印度菜系咁样 但对我呢个芝士迷黎讲就有啲失望喇 菠菜茸有少少辣 可能系因为佢落左啲辣油 不过整体味道还不错值得一赞系店员态度好友善
先点了个印度特色青沙律 $38
印度特色青沙律