2022-09-13
天气热最啱饮一杯mango lassi,今次就去咗铜锣湾,Dilliwale其实系由来自德里嘅老板主理,主打传统街头食物,保证正宗!平日仲会有超抵食buffet,任食咖哩、沙律、甜品,超啱我呢啲印度菜fan!Aloo Chaat Dumdaar 薯仔凉拌($68)系德里风味嘅香煎薯仔配杂锦酸辣酱,开胃惹味!Dilli Ke Tandoori Chicken Momos 烤鸡肉饺子($105)印度菜都有饺子食!用饺子皮包住香料腌制嘅鸡肉,再放入烤炉烤到外脆内软,最后以铁板上菜,铺满紫洋葱配辣酱,属重口味菜式啱送饭。House Paneer butter masala 玛莎拉咖哩芝士($95)粒粒cottage cheese系玛莎拉咖哩入面炖煮,富香草、印度香料、牛油同辣蕃茄味,原粒芝士入口咬落先香辣后有芝士香,层次丰富!Butter Naan 牛油烤饼($27)烤到焦香又烟韧嘅烤饼,今次我哋拣咗牛油版,比较湿润同香,蘸咖哩汁一流!Basmati Jeera Rice 孜然炒饭($48)用咗香烤茴香籽同月桂叶炒印度香米,香气独特。Punjabi Mango Lassi 印度芒果乳酪($58
Punjabi Mango Lassi 印度芒果乳酪($58)呢个暂时系我饮过最浓嘅mango lassi,除咗乳酪味浓郁,仲加左芒果粒同果仁增加口味!
老板同员工都几friendly,虽然佢哋都几忙,但如果睇唔明菜式成份或者想试推荐菜式都可以揾佢哋问!