2020-10-27 105 浏览
食印度菜唔一定要去重庆大厦嘅❌呢间餐厅全部staff 同大部分食客都系印度人🤣一入到去真系好似去咗印度咁🙈菜式真系好正宗 不过整体味道就偏浓👨🏽‍🍳.Plain Dosa🧈 $50第一次见呢款野食 出面真系未见过☝🏻佢个皮有啲似crepe🤔店员话系用米浆整嘅😍虽然好薄 但系都好有口感‼️面层好薄脆 入面就似我地平时食嘅pancake🤤味道带微酸🤏🏻旁边配咗好传统嘅四款酱:coconut, mint, tomato, sambar 可以点嚟食🤩个人最钟意白色𠮶款 除咗有椰香仲有浓郁嘅花生味🥜.Butter Chicken Masala🐔 $110呢款系印度好常见嘅咖喱🍛咖喱加咗椰汁同埋牛油一齐煮 味道辣辣地带甜味🥥有椰香之余仲有淡淡的牛油味🧈食落仲好creamy🤤最惊喜系入面都有几多鸡肉🤩送饭/naan一齐食真系一流😚.Garlic Naan🧄 $40面头有好多芫荽 但系食落冇乜味 连蒜味都唔太出😩佢似普通牛油薄饼多啲🧈不过用嚟点masala真系好正🥰我略嫌佢唔够厚 冇乜口感 做唔到外脆内软🥺.Chicken Lollypop🍗 $70炸鸡卖相非常之吸引🤩见到佢红卜卜以为佢好辣🌶但系佢只系
Plain Dosa🧈 $50
Plain Dosa

Butter Chicken Masala🐔 $110
Garlic Naan🧄 $40
Butter Chicken Masala +Garlic  Naan

Chicken Lollypop🍗 $70
炸鸡卖相非常之吸引🤩见到佢红卜卜以为佢好辣🌶但系佢只系微辣 咸味较重🧐不过呢个炸鸡真系高质😋炸皮好薄好脆 肉质好嫩滑又入味🤤虽然炸到好脆口 但系一啲都唔油✨加埋啲洋葱一齐食更加清新惹味🧅
Chicken Lollypop

Fish Tilka🐟 full portion $199 (half portion half price)
店员话鱼肉系用咗越南鱼 香港得呢度先有得食🇻🇳虽然keep住摆喺个铁板上面烧 但系一啲都冇overcook到🔥外皮脆脆地之余 鱼肉好厚身 去晒骨啖啖肉😈食落好滑好juicy 仲好有鲜味🌊不过个味都系偏咸咗少少🤏🏻
Fish Tilka

Mango Lassi🥭 $40
佢中文翻译系印度奶昔 店员话奶昔系用雪糕嚟整 Lassi就系用yogurt😝芒果味唔系死甜唔假 饮落酸酸甜甜 用嚟解辣啱晒🥰都应该加咗几多乳酪 口感好thick 真系好似食紧乳酪咁🤤
Mango  Lassi

Plain Dosa