2021-03-23
好耐冇食过印度嘢, 平时食咖哩都系食茶记或者大家乐的香港咖哩, 今日难得老公接我收工, 我地索性去公司附近的印度小店刺激下消费薄饼系必叫, 我见其他枱有叫蒜茸薄饼, 好香, 所以我地都唔执输, 叫了一份, 但由于我唔钟意食herb的关系, 问待应可唔可以走herb, 佢话可以, 由呢点可以证明佢系即叫即整唔系整好晒咖喱就叫左普通的咖喱鸡, 鸡有好多件, 大约有6-7件, 鸡件唔老, 咖喱超好味, 正宗印度咖哩, 我想食左好耐, 唔似香港咖哩表面好多油, 咖哩又香又好味每餐都一定要食菜, 我地就叫左个蒜茸抄菜芯, 印度的煮法同中国真系好唔同, 佢地系切佢细细条炒, 虽然唔似中国菜炒得咁干身, 但由于细细条的关系, 框又唔硬, 一啖一口, 别有一番风味.仲有, 未嚟主菜前佢会送薄脆, 薄脆好重胡椒香味, 但唔辣, 配上薄荷乳酪酱, 好好味.