2024-02-26 1407 浏览
印度菜自己好少食但系今次朋友话呢间系印度同事极力推介话系正宗既印度香港好少遇到所以决定一试.餐厅位于铜锣湾,非常方便一入到餐厅已经可见餐厅有浓厚既印度风无论系装修,餐具,甚至客人你都会有一刻以为自己身在印度.Samosa Chaat $82作为印度菜其中一个代表作呢度既Samosa Chaat做到好好表皮香脆内里仍然热热地既加入大量既香料食落更有层次而且因为呢款系Chaat会mix佐青瓜蕃茄暮仔口感更juicy.Butter Chicken $148Cheese Naan $37待应介绍呢款系餐厅既招牌菜用作浓郁既芝士混合茄酱同埋牛油鸡既熟度岩岩好食落够滑够Juicy因为酱汁够浓够挺身配埋牛油烤饼Naan绝对系绝配烤饼我拣佐芝士口味佢系暖身软绵绵既质感估唔到里面系厚厚既芝士就咁食其实已经好好味.Gulab Jamun With Rabri $88甜品我地拣佐玫瑰丸子配果仁甜浆佢系炸丸带有玫瑰藏红花和奶香而酱汁就系炼奶混合杏仁绝对系一个sugar bomb用佢作结令人非常满足.另外留意到餐厅平日午餐set都几抵最平$89已经有交易亦都有啤酒买2送1既优惠仲要有我钟意既德国啤酒Becks星
印度菜自己好少食

但系今次朋友话呢间系印度同事极力推介

话系正宗既印度香港好少遇到

所以决定一试

餐厅位于铜锣湾,非常方便
一入到餐厅已经可见餐厅有浓厚既印度风
无论系装修,餐具,甚至客人

你都会有一刻以为自己身在印度

星期日更加有自助餐

$218仲要包杯酒,好吸引

Dilliwale @Dilliwale

铜锣湾骆克道491-499号京都广场9楼

#hkfood #hkfoodblogger #hkfoodie #hongkongfood #foodie #foodporn

#hkindiafood #causewaybay #cwb #India #Indiafood #samosa #gulabJamun #dilliwale
#铜锣湾美食 #美食 #铜锣湾食乜好 #印度菜 #牛油烤饼
2024-02-22