2024-02-05 108 浏览
同朋友系铜锣湾嘅一间正宗印度餐厅食饭,真系好正宗地道!呢度嘅印度菜真系令我哋惊喜,食完之后感觉超满足!我哋点咗印度咖喱鸡玛莎拉配开心果薄饼!咖喱鸡玛莎拉好香浓,个鸡肉煮得好软好入味,啲咖喱酱同埋香料嘅味道好均衡,一啖落去就令人陶醉!配埋开心果薄饼,饼底烤得香脆,上面撒咗啲开心果碎,有啲椰香同埋坚果嘅口感,同咖喱鸡玛莎拉搭配得好啱味!另外,我哋仲试咗餐厅嘅特色无骨羊肉铁板烧!真系好惊喜!羊肉好特别,烧得刚刚好,配埋甜甜嘅酱汁同柠檬!每一口都带有浓郁嘅羊肉香气,真系令人回味无穷!最后,我哋饮咗餐厅嘅清新青瓜汁,真系好解渴!汁液冰凉,青瓜嘅清香好悠长,令人感觉好清新又舒畅!饮住呢杯汁,真系好适合平衡咗啲辣辣嘅印度菜,令口味更加平和。

每一口都带有浓郁嘅羊肉香气,真系令人回味无穷!