餐厅: Jashan Celebrating Indian Cuisine
资讯:

2019-04-02 61 浏览
由中環地鐵揾路都好易揾,大概十分鐘就到啦!上到去職員好主動問我地有冇預約同帶位。第一眼餐廳環境幾好,好乾淨裝修好似真係去印度本土餐廳咁🧐安排坐低後就去拎野食環節啦。呢到最主打嘅咖哩🍛都幾多種類,總共有六種。睇落去都好吸引,有黃色、橙色仲有綠色,令人好奇到底係咩味😛。而餐廳嘅職員好nice,見我地揀緊咖哩就走黎介紹左saag paneer同butter chicken係呢到最岀名同多人揀嘅。食咖哩當然就要配飯🍚,呢到兩種飯揀,pulao rice同basmati rice,望落去比平時食開嘅飯長啲乾身啲。除左咖哩外,呢到仲有沙律同一啲炸物小食。仲有水果同印度甜點添。飲品都有梳打,印度茶etc揀。我地都第一次係香港食印度野,所以就咩都拎少少試下。每款咖哩都唔同味,但都好好味😂。我地最鐘意saag panneer,呢款係綠色嘅,望落去唔似食開嘅咖哩好似唔多好味咁,但比大好大驚喜我地!配埋印度薄餅食👍🏼,食完一塊又一塊🤤。但薄餅有啲煎過燶咗少少。仲有小食,我地試咗chicken tikka同fish amritsart,都好新鮮🤩。炸魚唔同一般食到個種吉列炸法,相對下係冇咁油膩嘅。個雞幾jui

仲有小食,我地試咗chicken tikka同fish amritsart,都好新鮮🤩。炸魚唔同一般食到個種吉列炸法,相對下係冇咁油膩嘅。個雞幾juicy,最鐘意食呢個小食!!

整體感覺都好好,係中環黎講呢到嘅性價比都幾高,價錢相宜食到餐好味嘅印度自助餐,服務同環境都令人滿意,值得一試😌