2021-12-06
上星期去咗Eaton Hotel 玩,全日无离开过酒店,晚餐就系佢哋FoodCourt 食,做到真正Stay喺酒店🤪首先介绍一下佢哋FoodCourt 入面唯一嘅甜品店,就系专卖西班牙Churro 嘅专门店 Twist & Buckle❤️❤️ 网上大推呢间店够正宗同好味,我第一次食佢哋嘅嘢,真系好唔错! 💰Movie Night $55除咗外型好符合主题之外,佢用咗牛奶雪糕,再加上海盐焦糖酱、M&M'S、焦糖爆谷,真系好啱边睇戏睇食😆 不过爆谷就唔系好脆,雪糕普普通通,主角 Churro 就真系好食嘅!呢款嘅Churro 暖暖地好新鲜,沾满彩色朱古力针针,咬落再加多咗一层香脆🤩 味道偏甜,我同男朋友两个人都食唔哂!但真系做到外脆内软效果,下次我会试吓买净Churro! 📍TWIST & BUCKLE, Churros Specialists🔍地址︰佐敦弥敦道380号香港逸东酒店Eaton Food Hall LG层2号舖
💰Movie Night $55