2019-10-28
重庆麻辣鸳鸯锅 $128一锅两食,麻辣锅部份固然是邪恶之极,麻香扑鼻了。而清汤亦唔输蚀,用上药膳汤底,好香药材味,补呀!火锅酱汁尚算应有尽有,特别欣赏佢既酱油,非一般豉油,似自家制,好香好惹味。羊肉卷 $68讲到麻辣就想涮羊肉了,羊肉味唔会太重,怕膻又想食羊的也可以试试。羊肉烚几烚就食得,都几嫰滑。西班牙黑豚肉 $68大份夹抵食,好有猪味,够淋唔会嚡,好好食。手打鲜虾丸 $78必食! 好弹牙,好多虾肉。好有虾味,明显日日新鲜制作。无论清汤或麻辣都好出色,一般虾丸真系冇得比。红薯粉 $28好少地方有呢D正宗的红薯粉,点都要食吓。无论生熟都好滑,要夹实D呀!食落烟烟韧韧,配麻辣锅真心辣,但又好过瘾。冰豆腐 $38只敢放药膳果边,好索好入味,真系好得,又系必食之选。冰豆腐外表都好靓,坚好味。莴笋 $38翠绿鲜嫩,无论配麻辣定药膳都好得。雪花啤酒 $20大枝又够冻,价钱合理。总结 : 鸳鸯汤底收 $128 感觉略为偏贵,但胜在火锅配料碟碟都几抵食,价钱又合理。所以拉匀都 可以,人多就更抵食啦。最重要用料新鲜而且汤底惹味,冷气亦够冻唔会食到成身汗,值得再来 !
一锅两食,麻辣锅部份固然是邪恶之极,麻香扑鼻了。
而清汤亦唔输蚀,用上药膳汤底,好香药材味,补呀!
羊肉卷 $68
西班牙黑豚肉 $68
大份夹抵食,好有猪味,够淋唔会嚡,好好食。
手打鲜虾丸 $78
必食! 好弹牙,好多虾肉。
好有虾味,明显日日新鲜制作。
无论清汤或麻辣都好出色,一般虾丸真系冇得比。
红薯粉 $28
好少地方有呢D正宗的红薯粉,点都要食吓。
无论生熟都好滑,要夹实D呀!
食落烟烟韧韧,配麻辣锅真心辣,但又好过瘾。
冰豆腐 $38
只敢放药膳果边,好索好入味,真系好得,又系必食之选。
冰豆腐外表都好靓,坚好味。
莴笋 $38
翠绿鲜嫩,无论配麻辣定药膳都好得。
雪花啤酒 $20
大枝又够冻,价钱合理。