2019-06-08 100 浏览
好耐冇食印尼菜喇 心思思想食 揾到依间印尼餐厅写住正宗印尼餐厅 所以就去食下喇.上到去充满住印尼嘅风味 周围嘅环境都几多印象嘅特色 坐位唔算好多 但都几多人黎食 差唔多坐满哂 可见佢都几多捧场客都证明左我周朋友系冇简错🤤.青瓜乳酪好清新 酸酸地几开胃 而且依碟菜就咁食又或者加落其他嘅菜式食都唔错 而且仲可以解辣🙈因为朋友食唔到辣 冇意中用佢点黎食发觉点埋黎食冇咁辣.洋葱和蕃茄浓汁煮羊腿闻落有好香浓嘅羊肉 仲有淡淡嘅洋葱同蕃茄汁嘅味道 而且啲酱汁都浓 酱汁同羊肉都好夹 佢已经一早整成一小旧 一啖一小口 唔会好膻 而且肉质易咬唔会好韧.奶油咖喱鸡好香浓嘅印度风味嘅咖哩鸡 朋友话依个菜有啲辣 但我就唔觉可能我食得辣喇 相反得地都觉得佢十分之惹味 而且好开胃 系愈食愈开胃 唔会因为有奶油而觉得佢好济 佢啲酱汁拎黎同烤饼一齐食都好正.印色鸡柳炒饭就咁睇落去细细碟咁 以为佢唔系好大份喇 原来份量都几多下🙈 佢个炒饭个米同我地平时食开个啲好唔同 幼身啲同长啲嫁 个口感几特别 佢炒到好粒粒分明 唔错 系特钟意个啲炒饭 而且每啖都有啲会食到啲印度香料嘅味道 几有特色.乳酪烤饼一盘入面有四块 有啲少 但佢
青瓜乳酪
洋葱和蕃茄浓汁煮羊腿
奶油咖喱鸡
印色鸡柳炒饭
乳酪烤饼
一盘入面有四块 有啲少 但佢出乎预料之外 本身以为一块烤薄再比啲酱汁我地 但佢黎到个阵系得啲几块薄饼 薄饼嘅厚薄度适中 最估唔到嘅每啖嘅薄饼都有乳酪嘅香味 好高质
乳酪特饮
系芒果乳酪特饮 酸酸甜甜 几开胃 质地有啲奶昔