2016-06-03
同事系四川人,带我地试呢间「佢食过最正宗的四川小菜」- 真系正宗!食过会上瘾!虽然地理位置唔系特别近地铁站,但lunch hour就要排长龙,附近返工的人都来帮衬店面唔大,但可以开台坐出面。得老板同老板娘两个人,一人煮送一人执台,所以繁忙时间都要比啲耐心。试过有一次等左成8个字先有得食,但冇办法,真系好食,算啦我忍。所有菜品辣度可拣 大、中、小、小小、...十小,所以唔食得辣嘢的朋友都有得食。单送米线$26,一个午餐加嘢饮$42(好抵食!)必食菜品1:口水鸡 口水鸡 口水鸡!次次帮衬都会叫中辣,啲辣汁真系好特别,睇落好似好辣咁,但食落酸酸地中和返啲辣味,加埋芝麻,回味仲有甜香,正!必食菜品2: 凉拌粉皮!唔系酸辣粉,唔系红薯粉,粉皮食落好爽口,酸酸辣辣,喺其他四川餐厅冇乜见过。推介!手拍青瓜、凉拌云耳都好好味,认真推介一试!
手拍青瓜、凉拌云耳都好好味,认真推介一试!