2021-08-31 58 浏览
香港人好钟意食川菜我都唔例外😜一场嚟到一定要试吓呢间正宗嘅四川菜,同朋友嚟到叫咗二人Lunch套餐😊选择并不多,凉菜、主菜、热菜仲有甜品或饮品,但系份量都比较丰富呀😗✨酸菜鱼片我就拣咗个酸菜鱼片汤,一嚟到一大碗嘅酸菜汤里面嘅配料都好丰富㖞🤭包括有酸菜、芽菜同埋粉丝,粉丝吸晒所有汤底识佢落去有微辣感觉,酸菜配埋汤底酸酸辣辣够晒开胃,鱼片够晒爽口嫩滑,就咁白饭捞埋啲汤底够晒香浓😍😍😍✨重庆口水鸡话明重庆梗系有麻辣花椒八角味呀,好彩我嗌咗少少辣带少少麻痹感觉 刺激味蕾鸡肉肉质偏瘦但整体皮脂比较薄唔会食到成口都系油,如果可以拣选鸡肉比较大只啖啖肉更加丰富☺️😉✨川式回锅肉一片片嘅回锅肉食落去口感好嫩滑亦唔会太鞋身,五花腩咬落去仲有油脂分泌,配清爽青椒中和返过辣到味道,唔好睇小个回锅肉得咁细嘅份量原来都好够饱㗎😍😋✨桂花冰粉一碗桂花味特别有分香味配冰糖够晒甜冰冻嘅冻果零舍清新😌😚

✨酸菜鱼片

✨重庆口水鸡