2023-02-16
正宗地道韩国料理🥕酱油蟹&牛油饭 1pc$250⭐️⭐️⭐️⭐️☆酱油蟹真系好大只,而且好多蟹膏,蟹肉鲜甜不会腥,蟹膏再放落有只蛋既紫菜牛油饭,再加几匙酱油,跟住再拌匀,成件事够晒邪恶够惹味呀~美中不足系酱油5够咸,不过满满既蟹膏捞饭真系一流👍👍👍🥕蜂窝五花腩$150⭐️⭐️⭐️⭐️☆原条五花腩上,好大条,脂肪同肉分布均匀,完全系五层,店员好好甘主动过黎帮你烧,完全5怕5识烧,仲帮你剪好肉肉,同埋介绍有咩酱汁同食法,可以点样点汁食,真系完全有番到韩国餐厅既感觉呀~🥕牛五花肉(150g)$150⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️就甘睇牛五花肉好似好多肥膏,不过烧既时候睇住佢慢慢收缩,再烧到满满既油脂,跟住放落韩国既洋葱酸甜汁度,放落口时感觉不会太肥太油腻,因为酸酸甜甜可以解左油腻感觉,虽然未到入口即溶既感觉,但满口牛既油脂香,又重牛味又易咬,再配上一啖紫菜饭真系好正!🥕50cm鸡蛋卷$158⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️真系好长好大条,一上枱都o左嘴😯,入面有泡菜同生菜,鸡蛋卷偏薄身,好有蛋味又嫩滑,再加上沙律酱同茄汁,成件事好正,🐰食左2件都饱饱地。🥕korean peach juice$20⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️好香🍑 味🥕前菜⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️全部都大大份,而
🥕酱油蟹&牛油饭 1pc$250⭐️⭐️⭐️⭐️☆
🥕蜂窝五花腩$150⭐️⭐️⭐️⭐️☆
🥕牛五花肉(150g)$150⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
🥕50cm鸡蛋卷$158⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
好香🍑 味
🥕前菜⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
全部都大大份,而且好多款,好夸张呀,食得好满足。
店舖座位舒适宽敞,店员贴心有礼好亲切,需加一服务费。
======详情======
韩脉 (帝国中心)
尖沙咀么地道68号帝国中心地下高层UG43号舖
================
#香港美食指南 #hkfoodie #hkfood #hkeat #yummy #相机食先 #吃货 #吃货日常 #RR吃货 #美食 #香港美食 #尖沙咀好去处 #尖沙咀美食 #RR尖沙咀 #RR韩国菜 #RR烧肉 #韩国菜 #烧肉 #蜂窝五花腩 #五花腩 #牛五花肉 #烤肉 #紫菜饭 #酱油蟹 #韩国料理 #鸡蛋卷 #韩烧 #帝国中心 #尖沙咀 #韩脉