餐厅: The Jungle
资讯:

2023-12-25 119 浏览
放假约朋友~~带我去咗食呢间,佢极力推荐嘅尼泊尔菜餐厅,话真系好正宗💕 临近圣诞,餐厅都装饰到好有气氛🎄第一次食尼泊尔菜,感觉真系唔错🥰Daily Soup汤上面洒咗啲香辣香~有啲似粟米鸡汤嘅感觉,好浓郁😋Mono食尼泊尔菜最期待就系食MOMO😆 有唔同肉类可以拣,因为煎&蒸都想食,所以两款都拣晒😆😆😆酱汁微辣,真系好开胃🥰🌟Fried MOMO with chicken:外表焦脆,一咬落去就充满油香🥰鸡肉同洋葱等等蔬菜完美配合,食落感觉特别清爽,有口感👍🏻🌟Steamed MOMO with pork:就咁望已经见到啲馅料,简直皮薄馅靓✨粉嫩嘅猪肉睇得出好新鲜,而且咬落去仲有肉汁,真系正😋😋😋Set lunch 已经包Soft drink 🍷 我地拣咗Ice lemon tea ~~茶叶好清香,有几有特色💕Desserts 🌟Chocolate lava cake:特浓朱古力蛋糕配雪糕,蛋糕质感有啲似生巧朱古力,浓郁又幼滑😋🌟Kheer: 店员推介嘅尼泊尔招牌甜品✨带有椰香,Rice pudding
Daily Soup
汤上面洒咗啲香辣香~有啲似粟米鸡汤嘅感觉,好浓郁😋
Mono
Desserts